enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4837
EURO
36,4414
ALTIN
2.956,37
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

Bakan Yumaklı açıkladı! Tarımsal sulama yatırımlarının detayları belli oldu

Bakan Yumaklı açıkladı! Tarımsal sulama yatırımlarının detayları belli oldu
05.09.2024 12:30
A+
A-

Başlık: Tarımsal Sulama Yatırımları Öncelikli

Giriş:
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025-2027 dönemi için ekonomik hedefleri açıkladı. Bu hedefler arasında tarımsal sulama yatırımlarına ağırlık verileceği vurgulandı.

Tarım ve Orman Bakanı’nın Açıklamaları:
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin kapalı sulama sistemleri oranının %35 olduğunu belirtti. Bakan, yeni sulama sistemlerinin tamamının kapalı devre yapıldığını ve damla sulama sistemlerine destek verilmeye devam edileceğini vurguladı.

Hedefler ve Planlar:
Yumaklı’nın verdiği bilgilere göre, halihazırda 7,2 milyon hektar tarım alanı sulamaya açılmış durumda. 2028 yılına kadar 750 bin hektar daha sulamaya açılacak ve mevcut sistemlerin dönüşümüyle kapalı sulama oranı %45’e çıkarılacak.

Bütçe Artışı:
Yumaklı, 2025 yılında sulama bütçesinin %83 oranında arttığını ifade etti. Bu artışın, tarımsal üretimin artırılmasına yönelik kararlılığı gösterdiğini belirtti.

Diğer Tedbirler:
Bakan Yumaklı, tarımsal üretimin verimliliğini artırmak için planlı üretim, sözleşmeli üretim ve organize tarım bölgeleri gibi yapısal dönüşümlere devam edileceğini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.