enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0722
EURO
38,1127
ALTIN
2.826,14
BIST
9.898,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

Bakan Uraloğlu’ndan önemli açıklamalar! Türkiye ile Instagram süreçte neler görüştü? TikTok hakkında çarpıcı yanıt

Bakan Uraloğlu’ndan önemli açıklamalar! Türkiye ile Instagram süreçte neler görüştü? TikTok hakkında çarpıcı yanıt
REKLAM ALANI
16.08.2024 21:18
3
A+
A-

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Sosyal Medya Kapsamında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Instagram’ın kapatıldığı süreçte yetkililerle neler görüşüldüğüne dair konuştu.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’de belirli kurallar ve yetkiler olduğuna dikkat çekti. Sosyal medya platformlarının bu kurallara uyması gerektiğini belirtti. Instagram ve diğer sosyal medya platformlarının Türkiye’nin hassasiyetlerine uyum göstermesini istediklerini söyledi.

Instagram Neden Kapatıldı?

Uraloğlu, Instagram’ın kapatılma nedenini açıkladı. Instagram’ın katalog suçları olarak belirlenen intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu, müstehcenlik, kumar, Atatürk aleyhine işlenen suçlar gibi içerikleri kaldırmadığını söyledi. Bu nedenle Instagram’a erişim engeli getirdiklerini belirtti.

Instagram ile Türkiye Neler Görüştü?

Uraloğlu, Instagram ile Türkiye arasında yapılan görüşmeleri anlattı. Türkiye’nin hassasiyetleri hakkında Instagram yetkililerini bilgilendirdiklerini ve müzakere sonucunda bazı hususlarda mutabakata vardıklarını söyledi. Bu hususlar arasında, PKK’nın terör örgütü olarak tanınması, hesap sahiplerine hesap kapatma nedenlerinin bildirilmesi ve içerik kaldırma süreçlerinin hızlandırılması yer alıyordu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Roblox’a Erişim Engelinde Nasıl Bir Süreç İşledi?

Uraloğlu, Roblox’a getirilen erişim engeline dair de açıklamalarda bulundu. Adana’daki bir mahkemenin erişim engelleme kararı verdiğini belirtti. Bakanlığın veya BTK’nın bu kararda bir inisiyatifinin olmadığını söyledi. Ancak BTK’nın mahkeme kararını inceledikten sonra, oyun platformunda çocukları tehlikeye atacak içerikler olduğunu tespit ettiğini ifade etti.

TikTok’un Yasaklanması Talebi

Uraloğlu, TikTok’un yasaklanması yönündeki taleplere ilişkin görüşlerini paylaştı. Sosyal medya platformlarını daha yakından takip edeceklerini ve gerekli uyarıları yapacaklarını söyledi. Ancak şu an için TikTok’u kapatmaya yönelik bir planlarının bulunmadığını belirtti.

VPN Kullanımı Hakkında Vatandaşlara Öneri

Uraloğlu, VPN kullanımı konusunda vatandaşlara önerilerde bulundu. Ücretsiz VPN’lerden kaçınılmasını ve güvenilir ücretli VPN’lerin kullanılmasını tavsiye etti. VPN kullanımının bazı güvenlik riskleri taşıdığını ve hızını azaltabileceğini belirtti.

Sosyal Medya Platformu Yöneticileriyle İletişim Süreci

Uraloğlu, sosyal medya platformu yöneticileriyle gelecekteki iletişim sürecine değindi. Platform yöneticileriyle daha yakın bir ilişki kuracaklarını ve süreci daha etkin bir şekilde yöneteceklerini söyledi. Gerekirse, yasal düzenlemelerin de yapılabileceğini belirtti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.