enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bakan Uraloğlu: Çukurova Uluslararası Havalimanı hava yolu sektörümüzün gücüne güç katacak

Bakan Uraloğlu: Çukurova Uluslararası Havalimanı hava yolu sektörümüzün gücüne güç katacak
REKLAM ALANI
09.08.2024 13:01
0
A+
A-

Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın Açılışı Öncesi İncelemeler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla resmen açılması planlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda incelemelerde bulundu.

Havalimanı Sayısında Artış

Bakan Karaismailoğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın aktif havalimanı sayısını 58’e çıkaracağını belirterek, “Temmuz sonu itibarıyla havalimanı yolcu sayımız 129 milyon 738 bin 772’ye ulaştı. Bu, geçen yıl aynı döneme göre yaklaşık 11 milyon yolcu artışı anlamına geliyor.” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bölgeye Yakışan Mimari

Bakan, havalimanının tasarımına değinerek, “Hava kontrol kulesinin ağaç formunda tasarlanması, narenciye motifli turuncu rengi ve pamuk motifleriyle Çukurova’nın yöresel kültürünü yansıtıyor.” ifadelerini kullandı.

Altyapı Yatırımları

Bakan Karaismailoğlu, havalimanının altyapısını öz kaynaklarla tamamladıklarını ve ana pistin en geniş gövdeli uçaklara iniş ve kalkış imkanı sağlayacağını söyledi.

Yatırım ve Getiri

Karaismailoğlu, havalimanının toplam yatırım bedelinin yaklaşık 244 milyon 515 bin avro olduğunu ve 25 yılda 297 milyon 100 bin avro kira geliri elde edileceğini belirtti.

Kalkınma Katkısı

Bakan, havalimanının bölgesel kalkınmaya önemli bir katkı sağlayacağını ifade ederek, “5 milyonun üzerindeki nüfusa hizmet verecek ve Türkiye’nin Orta Doğu’ya açılan kapılarından biri olacak.” dedi.

Kara ve Demir Yolu Bağlantıları

Karaismailoğlu, havalimanına D-400 kara yolu ve otoyoldan ulaşılabileceğini ve Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Yolu Hattı ile de entegre olacağını söyledi.

Şakirpaşa Havalimanı’nın Kapatılmayacağı

Bakan, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmayacağını vurgulayarak, “Havalimanları, coğrafi şartlar ve mühendislik esaslarına göre seçilir. Şakirpaşa Havalimanı’nı kapatmak gibi bir düşüncemiz yok.” dedi.

Kalkınma Yolu’nun Önemi

Karaismailoğlu, Kalkınma Yolu Projesi’nin hayata geçmesiyle havalimanının öneminin artacağını belirterek, “Bölge, sosyoekonomik kalkınma için önemli bir konuma gelecek ve havalimanı da buna katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

İncelemede AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ve AK Parti İl Başkanı Adem Aldemir de yer aldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.