enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Bakan Şimşek’ten enflasyonla mücadele mesajı: En zor dönem geride kaldı

Bakan Şimşek’ten enflasyonla mücadele mesajı: En zor dönem geride kaldı
REKLAM ALANI
16.09.2024 22:29
4
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Ekonomik Açıklamaları

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, televizyon programında ekonomi gündemine ilişkin sorulara yanıt verdi. Enflasyonun tek haneye düşürüleceğini vurgulayan Şimşek, bunun zaman alacağını belirtti.

Enflasyon ile Mücadele Süreci

Şimşek, ilk yılı geçiş yılı olarak değerlendirdiklerini, finansal istikrara öncelik verdiklerini söyledi. KKM, kur ve bütçe açığı risklerini yönettiklerini ifade eden Şimşek, “Bu riskleri yönetmeseydik, enflasyon çok farklı bir düzeyde olabilirdi.” dedi. Enflasyon tahminlerinin karmaşık modellerle yapıldığını, ancak gerçek dünyanın daha kompleks olduğunu belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Geçim Sıkıntısı ve Enflasyon

Türkiye’nin en büyük sorunlarının geçim sıkıntısı ve gelir dağılımındaki bozulma olduğunu belirten Şimşek, kalıcı refah artışı için enflasyonu tekrar tek haneye düşüreceklerini söyledi. 2025’in ikinci yarısında rahatlamanın hissedilmeye başlayacağını ifade eden Şimşek, fiyat artış hızının yavaşladığını belirtti.

Sabır ve Zaman Gerekliliği

Şimşek, konut arzını artırarak enflasyonu düşürmeyi amaçladıklarını söyledi. Deprem bölgesinde bu yıl 201 bin konut teslim edileceğini, gelecek yıl ise 250 bin ek konut sunulacağını belirtti. Hizmet enflasyonunun da düşeceğini öngören Şimşek, “Zamana ve sabra ihtiyacımız var.” dedi.

Vergi Adaleti

Eleştirilere açık olduğunu belirten Şimşek, kurumlar vergisi, çok uluslu şirketler vergisi, KKM istisnası ve TL mevduat vergisi gibi adımlar attıklarını söyledi. “Vergide adalet için büyük bir çaba harcıyoruz.” diyen Şimşek, sosyal medyada kendilerine yönelik bir karalama kampanyası olduğunu ifade etti.

KDV Oranlarında Değişiklik Yok

Şimşek, bugün itibarıyla KDV oranlarında herhangi bir artış düşünülmediğini açıkladı. Vatandaşa yansıyacak KDV artışları olmadığını vurgulayan Şimşek, “Şu anda KDV oranlarını artırmayı düşünmüyoruz.” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.