enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Bahçeli’den sert tepki: Tahammülü imkansız skandal bir karar

Bahçeli’den sert tepki: Tahammülü imkansız skandal bir karar
REKLAM ALANI
05.07.2024 17:19
0
A+
A-

UEFA’nın Merih Demiral Cezasına MHP Lideri Bahçeli Tepki Gösterdi

UEFA’nın Türkiye-Avusturya maçında zafer golü sonrasında Bozkurt işareti yaptığı için Merih Demiral’a iki maçlık ceza vermesi, siyaset dünyasında tepkilere neden oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Avrupa Futbol Birliği’nin (UEFA) aldığı karar Türk milletine yönelik açık bir saygısızlıktır” dedi. Bahçeli açıklamasında, “Milli sporcumuz Demiral’a uygulanan iki maçlık ceza, UEFA’nın ırkçı ve faşizan eğilimlere kapıldığının acımasızca ifadesidir. Bozkurt simgesi, Türk milletinin kadim bir değeridir ve bunun yasaklanması, Türk tarihinin ve kültürünün hedef alınması demektir” ifadelerini kullandı. UEFA’nın daha önce benzer durumlarda farklı ülkelerin oyuncularına daha hoşgörülü davrandığını belirten Bahçeli, “Fakat ortada bir Türk sporcu olunca, UEFA nefretini açıkça göstermektedir” dedi. “Bu skandal karar, 2024 Avrupa Şampiyonası’nın itibarına gölge düşürmüştür” diyen Bahçeli, A Milli Futbol Takımı’nın Hollanda ile yapacağı maça çıkmamasını önerdi. “Milli takımımızın Hollanda karşısında sahayı boş bırakması, Türk halkının onurunu ve haysiyetini korumak için en doğru adım olacaktır” diye konuştu. Bahçeli, “Hollanda’nın sahada yalnız bırakılması, milli takımımızın Türkiye’ye dönmesi en uygun seçenektir. Boyun eğmek, taviz vermek ve teslim olmak asla bir başarı değildir. Aksine, zillet ve hezimetin makyajıdır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Milli Futbol Takımı’na Destek Mesajı

Bahçeli, açıklamasına ek olarak Milli Futbol Takımı’na destek mesajı verdi. “Çılgın Türkler, her türlü engelin üstesinden gelme azim ve kararlılığına sahiptir. 85 milyon Türk halkı, A Milli Futbol Takımı’nın arkasında dua, destek ve tezahüratıyla durmaktadır” dedi. “Milli takımımızın tarihi mirasımıza saygısızlık yapan UEFA’ya demokratik bir şekilde protesto etmesi ahlaki ve milli bir gerekliliktir” diye ekleyen Bahçeli, “Milli sporcularımızın sonuna kadar yanındayız. Biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye’yiz, Türk milletiyiz” ifadelerini kullandı.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.