enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

B12 İğnesi İçilir Mi? B12 Ampülü İçiliyor Mu, Ağız Yoluyla Alınırsa Ne Olur?

B12 İğnesi İçilir Mi? B12 Ampülü İçiliyor Mu, Ağız Yoluyla Alınırsa Ne Olur?
REKLAM ALANI
12.09.2024 17:25
2
A+
A-

B12 Vitamini ve Sağlığa Etkileri

B12 vitamini, kemik, saç ve cilt sağlığı için önemlidir. Kan ve sinir hücrelerinin işleyişine destek olan bu vitamin, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut hücrelerinin üretiminde etkilidir. Unutkanlığı önler ve bilişsel fonksiyonları geliştirir.

B12 İğnesi Nasıl Kullanılır?

B12 vitamini, megaloblastik anemiyi önler ve DNA sentezine yardımcı olur. Kırmızı kan hücrelerinin üretimi için gereklidir. Vücut tarafından az miktarda depolandığı için düzenli alınması önemlidir. Besinlerden alınan B12’nin bir kısmı kullanılır, fazlası ise atılır.

Sağlıklı bir yetişkinin günlük B12 ihtiyacı 2,4 mikrogramdır. Ancak hamile ve emziren kadınlar daha fazlasına ihtiyaç duyar. Düşük B12 seviyeleri, kan testlerinde 200 pg/mL’nin altında olarak kabul edilir. Yetersiz beslenme, B12 düşüklüğünün yaygın bir nedenidir.

B12 iğnesi, B12 eksikliğini gidermek için kullanılan yaygın bir yöntemdir. İğneler vücuda enjekte edilir ve içilmemelidir. Mide ve bağırsaklarında B12 emilimini engelleyen kişiler tarafından kullanılması önerilir.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

B12 Eksikliğinin Belirtileri

Suda çözünen B12 vitamini, hayvansal gıdalarda bulunur. Süt, yoğurt, yumurta, kırmızı et, balık ve tahıllar B12 bakımından zengindir. Düzenli tüketim, B12 ihtiyacını karşılar.

Yetersiz beslenme, B12 eksikliğine yol açabilir. Belirtiler şunları içerir:

  • Kansızlık
  • Kaslarda zayıflama
  • Unutkanlık ve zihinsel bulanıklık
  • Kalp çarpıntısı ve nefes darlığı
  • Uyuşma
  • Yorgunluk
  • Cilt solgunluğu
  • Kilo kaybı
  • Depresyon
  • Sinirlilik
  • Duygu durum bozukluğu
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.