enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Ayşe Ateş: Canilerin bize yaşattıklarını anlatacağım

Ayşe Ateş: Canilerin bize yaşattıklarını anlatacağım
REKLAM ALANI
04.07.2024 08:50
3
A+
A-

Ankara’daki Sinan Ateş Cinayeti Davasının Dördüncü Celsesi Başlıyor

30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çukurambar semtinde tetikçi Eray Özyağcı tarafından vurularak öldürülen Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin açılan davanın dördüncü celsesi Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Ankara Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda gerçekleşecek olan duruşma öncesinde Ateş’in eşi Ayşe Ateş, suikastın dehşet verici detaylarını bir kez daha kamuoyuyla paylaşmaya hazırlanıyor. Ateş’in öldürülmeden önce ölümcül tehditler aldığı ortaya çıktı.

Duruşma öncesi gazetecilere açıklama yapan Ayşe Ateş, “Üç gündür saçma iddialarla bizi oyaladılar. Bugün, canilerin bize yaşattığı dehşeti tüm çıplaklığıyla ortaya koyacağım. Bildiğim hiçbir şeyin sır olarak kalmasını istemiyorum. Eğer ölürsem, bunların da benimle birlikte yok olmasını istemiyorum.” dedi.

Eski MHP milletvekili Sinan Ateş’in öldürülmesi, Türkiye’de siyasi ve toplumsal yankı uyandırdı. Suikastın arkasında yatan gerçekler ve sorumluların kim olduğu kamuoyunun en çok merak ettiği sorular arasında yer alıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Duruşmada, Ateş’in eşinin ve diğer tanıkların ifadeleri dinlenecek. Davanın aydınlatılması ve adaletin yerini bulması için kapsamlı bir soruşturma yürütülüyor.

Ateş ailesi, suikastın sorumlularının adalet önüne çıkarılmasını talep ediyor. Sinan Ateş’in ölümü, ülkede siyasi gerilimlerin arttığı ve güvenlik endişelerinin yükseldiği bir dönemde gerçekleşti.

Suikastın faillerinin belirlenmesi ve cezalandırılması, Türkiye’de hukukun üstünlüğünün sağlanması ve toplumda güvenin tesis edilmesi açısından büyük önem taşıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.