enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Avusturya polisi, Türkiye maçı için alarmda

Avusturya polisi, Türkiye maçı için alarmda
REKLAM ALANI
02.07.2024 17:51
1
A+
A-

EURO 2024: Türkiye ve Avusturya Leipzig’de Çarpışıyor, Viyana Güvenliği Artırıyor

Leipzig’deki EURO 2024 son 16 turu mücadelesinde Türkiye ile Avusturya karşı karşıya gelecek. Mücadeleyi takip etmek için Viyana’da toplanacak binlerce Türk taraftarı, maçın ardından sakin bir gece geçirmek için şehrin hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.

Soğuk hava koşullarına rağmen maç sonrası atmosferin kızışması bekleniyor. Avrupa Şampiyonası çeyrek final bileti için mücadele eden Avusturya ve Türkiye, Leipzig stadyumunda karşı karşıya gelecek.

Türkiye Milli Takımı, son 16 yıl önce Avusturya ve İsviçre’nin ortaklaşa düzenlediği Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek final oynamayı başarmıştı. Avusturya ise bu başarıyı daha önce hiç elde edemedi.

Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Avusturya çapında futbol heyecanı doruktayken, bugünkü maçın coşkusu da buna paralel olarak yükseliyor. Seyirci organizatörleri, tüm eyalet başkentlerinde tam kapasite katılım beklerken, federal polis de tüm güvenlik önlemlerini almış durumda.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Bugünkü maçın taraftar bölgelerine ve halka açık izleme alanlarına ortalama üzerinde sayıda taraftar çekeceği" belirtildi.

Viyana’da Ek Polis Güçleri

Halka açık izleme alanlarının en yoğun olduğu Viyana, maç için özel bir polis gücü oluşturdu.

Avusturya’nın SCS, Traiskirchen, Schwechat ve Wr. Neustadt gibi kentlerindeki halka açık alanlar da yoğun güvenlik önlemleri altında olacak. Burgenland eyaletinde ise Neusiedl am See plajı, Eisenstadt yaya bölgesi, Bad Sauerbrunn kaplıca bahçeleri ve Güssing Kalesi çevresi sıkı denetim altında tutulacak.

Viyana polisi, şehirdeki dört ana izleme alanı olan Rathausplatz, Prater, Hauptbahnhof ve Reumannplatz için özel arama emirleri çıkardı ve operasyonları yönetmek için özel bir ekip oluşturdu.

Türkiye ve Avusturya arasındaki maçın ardından Leipzig ve Viyana’da taraftarların olası tepkileri nedeniyle güvenlik önlemlerinin arttırıldığı bildirildi. İki ülke arasındaki siyasi gerginlikler ve geçmişte yaşanan olaylar nedeniyle yetkililer hazırlıklı olduklarını açıkladı.

Hafta sonu oynanacak maçın Türkiye ve Avusturya için büyük önem taşıdığı vurgulandı. İki takım da Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finale yükselmek için mücadele edecek ve maçın uzatmalara ve penaltılara gidebileceği de ifade edildi.

Maç öncesinde hem Türkiye hem de Avusturya taraftarlarının coşkulu bir atmosfer yarattığı belirtildi. Taraftarların, maç boyunca takımlarını desteklemek için Leipzig ve Viyana sokaklarını doldurması bekleniyor.

Yetkililer, taraftarların maçın ardından da sakin bir gece geçirmeleri için gerekli tüm önlemleri aldıklarını vurguladı. Polis, olası taşkınlıklara anında müdahale etmek için hazır olacak ve taraftarların güvenliğini sağlayacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.