enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Apple’dan iPhone 16’ya daha önce görülmemiş yeni özellik geliyor

Apple’dan iPhone 16’ya daha önce görülmemiş yeni özellik geliyor
REKLAM ALANI
12.07.2024 15:35
3
A+
A-

iPhone 16 Pro Serisi’nin Şarj Hızları İki Kat Artabilir

Teknoloji analistleri, yeni tanıtılacak olan iPhone 16 serisinin, özellikle üst düzey Pro ve Pro Max modellerinin, uygun güç adaptörleri kullanıldığında son derece hızlı şarj olabileceğini öngörüyor.

Son iPhone 15 serisi, 30 dakika gibi kısa bir sürede bataryasının %50’sine kadar şarj olabiliyordu. Ancak iPhone 16’nın daha üstün pil teknolojisi sayesinde aynı orana ulaşması çok daha kısa sürecek.

Bu öngörü, Apple’ın iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde daha yüksek kapasiteli bataryalar kullanacağına yönelik söylentilere dayanıyor. Mevcut iPhone modelleri, 27 watt’a varan hızlı şarj desteği ile %100 şarja iki saat içinde ulaşılabiliyor.

Ancak Apple’ın yeni üst düzey cihazlarının 40 watt kablolu şarj ve 20 watt kablosuz şarj özelliklerine sahip olması bekleniyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bu gelişmiş şarj özellikleri, iPhone 16 Pro ve Pro Max’in, iPhone 15 serisine kıyasla şarj hızında neredeyse iki kat artış sağlayacağı anlamına geliyor.

iPhone kullanıcıları, sosyal medya platformlarında bu gelişmeden dolayı heyecanlarını dile getirerek, “Sonunda!” yorumları yapıyorlar. Hızlı şarjın, iPhone’lar için “gözle görülür bir gelişme” olarak nitelendirildiği görülüyor.

Apple, iPhone 8 ve sonrasındaki tüm modellerin hızlı şarj olabilmesi için USB-C kablosu veya USB-C – Lightning kablosu ve en az 20 watt güç sağlayan bir adaptör kullanılması gerektiğini belirtiyor.

iPhone 15 kullanıcıları, Pro modellerine kıyasla cihazlarının şarj edilmesinin daha yavaş sürdüğünden ve eski adaptörlerin şarj süresini uzattığından şikayet ediyorlar. Bazı kullanıcılar, bataryalarının %0’dan %100’e şarj olmasının beş saate kadar sürdüğünü bildiriyorlar.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.