enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Ankara Valiliği uyardı: Kuvvetli yağış geliyor

Ankara Valiliği uyardı: Kuvvetli yağış geliyor
REKLAM ALANI
03.07.2024 23:56
1
A+
A-

Ankara’da Yoğun Yağış Bekleniyor

Ankara Valiliğinin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nin son verilerine göre kentte yoğun yağış beklendiği duyuruldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Son tahminler ve meteoroloji radarı verileri, önümüzdeki iki saat içinde Ankara’nın kuzey ve batı kesimlerini şiddetli sağanak yağışların etkisi altına alacağını göstermektedir. Bu yağışların, yerel olarak kuvvetli seviyelere ulaşması öngörülmektedir. Yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım çarpması, yerel dolu yağışı ve yağış sırasında şiddetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarının yaşanması muhtemeldir. Bu nedenle vatandaşların tetikte olması ve gerekli önlemleri alması büyük önem taşımaktadır.

Yetkililer, vatandaşları aşırı yağışlara karşı önlem almaya davet etti. Tehlikeli bölgelerden uzak durulması, araçların park edildiği yerlere özen gösterilmesi ve su baskını riski bulunan alanlarda dikkatli olunması gerekiyor. Ev ve iş yerlerinde önleyici tedbirler alınarak, ani su baskınlarına karşı gerekli önlemler alınmalıdır.

Elektrik hatları ve diğer kritik altyapı tesislerine yakın yerlerden uzak durulmalı, şiddetli yağış sırasında dışarıda olmaktan kaçınılmalıdır. Ayrıca, elektrik kesintileri ve iletişim sorunları gibi olası kesintilere hazırlıklı olunması gerekmektedir.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ankara Valiliği, vatandaşları olası yağışlara karşı dikkatli olmaya ve sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruları takip etmeye çağırdı. Yağışla ilgili son gelişmeler ve alınması gereken önlemler, bu hesaplardan anlık olarak paylaşılacaktır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.