Pandemi ve yeni neslin beklentileri, çalışma hayatında pek çok değişime yol açtı. Sağlık, mutluluk ve amaç gibi kavramlar daha fazla önem kazandı. İşverenler, yüksek maaşların yanı sıra esnek ve anlamlı yan haklar sunmak zorunda.
Bu değişimler arasında hibrit çalışma modelleri ön plana çıktı. Ancak ofise dönüşlerin de arttığı gözlemleniyor. Multinet Up olarak 570 kişilik ekibimizle mekân bağımsız çalışma modelini benimsiyoruz, bu sayede Türkiye’nin her yerinden çalışma imkânı sunuyoruz.
Ödeme kartları da yeni dünyada öne çıkıyor. MultiNet yemek kartı amiral gemimiz olsa da kurumsal hediye çözümlerimiz de dikkat çekiyor. Çalışanların özgürce ve kişisel tercihlerine uygun hediyeler seçebildikleri MultiGift’in dijital çözümü MultiFlex’i geliştiriyoruz. Ayrıca akaryakıt çözümümüz MultiPetrol, kurumsal seyahat ihtiyaçlarına odaklanan MultiTravel ve personel taşıtlarına yönelik MultiCar+ çözümlerimiz var. Ocak 2025’te lansmanını yapacağımız MultiHealth ile de çalışanlara spor yapma imkânı sunacağız.
Yeni nesil çalışanlar için ödüllendirilme ve önemsenme duyguları, ücret beklentilerinden önce geliyor. Bu nedenle çalışanlara seçme özgürlüğü sunmak çok önemli. Multinet Up olarak çok jenerasyona hitap eden uygulamalarla geniş bir hizmet yelpazesi sunuyoruz.
İşverenler, çalışanlarına doğrudan bu hakları vermiyor, bizi aracı kılıyor. Çünkü Multinet Up, 1,5 milyon kart kullanıcısı, 76.000’den fazla üye iş yeri ve 45.000’den fazla kurumsal müşteriyle büyük bir ekosistem yönetiyor. Marka amacımız, işletmelerin ve paydaşlarımızın büyümelerini hızlandırmak.
Bunun için firmalara odaklanmalarını istediğimiz temel işlerine odaklanmalarını öneriyoruz. Operasyonel giderlerini yöneterek maliyet ve zaman avantajı sağlıyoruz. Böylece işletmeler büyümelerine hız katıyor.
Yapay zekâ, sektörümüze çoktan girdi ve bu alanda öncülük ediyoruz. Müşteri deneyimi, pazarlama ve IT süreçlerimizde yoğun bir şekilde kullanıyoruz. Örneğin, üye iş yerlerimizin yüzde 65’i, ödemeleri kolaylaştıran MultiPOS uygulamasını kullanıyor. MultiPay mobil uygulamamızda ise günlük 3 milyon işlem gerçekleştiriliyor.
Yapay zekâ sayesinde sözleşme koşullarını sistemimize robotlar otomatik olarak giriyor. Inventiv adında, Boğaziçi Üniversitesi’nin Teknopark’ında yer alan yüzde yüz iştirakimiz olan bir teknoloji şirketimizin desteğiyle 140 kişilik iş gücüne eşdeğer şekilde çalışan robotlara sahibiz.
Multinet Up’ta 570 kişi çalışıyor. Çalışanların mutluluğu da çok önemli. Bu nedenle ürünlerimizi kendi çalışanlarımız için kullanıyoruz ve onları önemsediğimizi gösteriyoruz.
2024 yılını beklentilerimizin üzerinde kapatıyoruz. Türkiye, pazar penetrasyonu açısından Avrupa’nın gerisinde ve bu durum sektörde gelişim potansiyeline işaret ediyor.
2025 ise tüm Türkiye için tasarruf yılı olacak. Ancak tasarruf yaparken çalışan mutluluğunu göz ardı etmemek önemli. Multinet Up’ın uzun vadeli planlarında iki ana strateji var: