enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,6075
EURO
36,4132
ALTIN
2.931,93
BIST
9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
11°C
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Anamur Barosu: “Kadınlara yönelik şiddet yakıcı bir sorun”

Anamur Barosu: “Kadınlara yönelik şiddet yakıcı bir sorun”
25.11.2024 15:49
A+
A-

Anamur Barosu: Kadına Yönelik Şiddet Yakıcı Bir Sorun

Son bir yılda 240 şüpheli kadın ölümünün yaşandığı vurgulanıyor.

“Kadınlara yönelik toplumsal cinsiyet temelli şiddetin önlenmesi, devletin yükümlülüğüdür” deniliyor.

Anamur Baro Başkanı Avukat Ali Kaan Doğan’ın da hazır bulunduğu toplantıda, basın açıklamasını okuyan Anamur Barosu Kadın Hakları temsilcisi Avukat Simge Nur Ekici, şöyle konuştu:

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlar, yaşamın her alanında karşılaştıkları ayrımcılığa, sömürüye, cinsiyet eşitsizliğine, ev içi şiddete, toplumsal şiddete karşı mücadele ediyorlar.

Ülkemizde kadına yönelik şiddet artış gösteriyor. Kadınlar fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddete maruz kalıyor, hatta yaşam hakları ellerinden alınıyor.

Kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesinde mevcut yasal düzenlemelerin ve uluslararası mevzuatın eksiksiz ve tutarlı uygulanmasının öneminin farkındayız. Ancak uygulamadaki eksiklikler ve cezasızlık politikası, ülkemiz için ciddi bir sorun olmaya devam ediyor ve kadın cinayetlerini artırıyor.

Ülkemizde kadınların haklarını zayıflatmaya yönelik sistematik çalışmalar yürütülüyor. Sonuç olarak kadına yönelik şiddet artıyor, en temel insan hakkı olan yaşam hakkı ihlal ediliyor. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme, laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşma, kadınları aile ile sınırlandıran zihniyetler gibi faktörler kadınları şiddete daha açık hale getiriyor.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemelerin yanı sıra toplumsal zihniyetin değiştirilmesi de çok önemli. Devletin çok yönlü politikalar üretmesi ve mücadelenin toplumsal düzeyde yayılması gerekiyor.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede tüm paydaşların rol oynaması gerekiyor. Türkiye Barolar Birliği, barolar ve kadın alanında çalışan sivil toplum örgütleri karar alma süreçlerine katılmalı, kadın örgütlerine destek olunmalı.

TÜBAKKOM olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınların haklarını ihlal edecek veya zayıflatacak düzenlemelerin karşısında olacağımızı, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe sokulması için talepte bulunmaya devam edeceğimizi, yasaların eksiksiz uygulanmasını takip edeceğimizi ve kadına karşı şiddeti ortadan kaldırmak için dayanışma içinde mücadele edeceğimizi kamuoyuna bildiririz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.