enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Almanya Frankfurt merkezi Şehrindeki meşhur Ranch & Sea Steak House eski sahibi Adana’lı Mehmet Badan, neden iflas etti..!

İbrahim Tatlıses’in müzik kariyerinin yanı sıra, Mehmet Badan’ın da ilginç bir geçmişi var.
Almanya Frankfurt merkezi Şehrindeki meşhur Ranch & Sea Steak House eski sahibi Adana’lı Mehmet Badan, neden iflas etti..!
REKLAM ALANI
12.09.2024 20:21
22
A+
A-
İbrahim Tatlıses’in müzik kariyerinin yanı sıra, Mehmet Badan’ın da ilginç bir geçmişi var. 2015 yılında Almanya’nın Frankfurt şehrinde çeşitli Steak House restoranları açan Mehmet Badan, zamanla bazı hukuki sorunlarla karşı karşıya kaldı. 2019 yılında bir kadın çalışanı, patronunun bahşişleri kontrol ettiğini belirterek şikayette bulundu. Bu şikayet üzerine Frankfurt Maliyesi harekete geçti ve yapılan gizli çalışmalar sonucunda Badan ailesinin kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından dolayı ağır cezalara çarptırıldığı belirlendi. Sonuç olarak, şirket iflasa sürüklendi. Mehmet Badan’ın 2016 yılında Florida’nın Miami Beach bölgesinde usulsüz bir daire edinmesi, 2019’da Amerika Birleşik Devletleri tarafından kendisine giriş yasağı getirilmesine neden oldu. 2021 yılında Covid-19 destekli yüksek mevduatlarla faaliyet gösteren Steak House şirketi, Alman hükümetinden yardım aldı, ancak sonrasında toparlanamadı. Alman medyası, şirketin reklamlarında etlerin Amerika’dan geldiğini belirtirken, Frankfurt Maliyesi etlerin aslında şehirdeki Metro süpermarketlerinden temin edildiğini tespit etti. 23 Temmuz 2024 tarihinde, Steak House’un sahibi olarak BALOG – BOGDAN – SORIN isimleri kayıtlara geçti. Şirketin Bavyera Eyaletindeki Mainaschaff adresi, vergi kaçırma amacıyla kullanılan sahte bir adres olarak belirlendi. Alman Maliyesinin istihbarat yetkilisi Heinrich, bu usulsüzlüklerin peşinde olduklarını ve adalete teslim edileceğini, suçluların cezalandırılacağını duyurdu. Vergi kaçırma, kara para aklama, kaçak işçi çalıştırma ve naylon faturalar gibi konuların çok ciddi bir şekilde ele alınacağını belirtti. Son zamanlarda, Badan ailesinin Frankfurt Bornheim semtinde bir kafe-bar işleterek geçimlerini sağladığı bildirildi.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.