enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Alice Campello, eşi Alvaro Morata’ya yapılan eleştirilere tepki gösterdi

Alice Campello, eşi Alvaro Morata’ya yapılan eleştirilere tepki gösterdi
REKLAM ALANI
09.07.2024 14:56
1
A+
A-

Alvaro Morata’nın Eşi, Milli Takım Kaptanını Eleştiren Medyaya Sert Tepki Gösterdi

İspanya Milli Takımı kaptanı Alvaro Morata’nın eşi Alice Campello, kocasının EURO 2024 yarı finali öncesinde “zulüm sendromu” yaşayan bir “utanç kaynağı” olarak damgalanmasına ilişkin İspanyol medyasına sert tepki gösterdi.

Morata, Münih’teki yarı finalde ülkesi için sahaya çıkacak. Ancak turnuvanın ardından milli takımı bırakacağını açıklayarak geniş çaplı bir tartışma başlattı.

Atletico Madrid’in 31 yaşındaki golcüsü, kötü muameleye maruz kalmanın kendisi için “en kolay yolun” yurt dışına taşınmak olduğunu dile getirdi ve bu durumun eşi ve dört küçük çocuğu üzerindeki etkilerini gözler önüne serdi.

Campello, Morata’nın açıklamalarının El Confidencial tarafından haberleştirilmesine sert çıktı ve gazetenin “Morata, İspanya’yı utançlandıran bir kaptan ve sadece EURO’daki kötü formu yüzünden değil” başlıklı makalesini eleştirdi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yazıda Morata, “ağlak” olmakla suçlanıyor ve Fransa ile oynanacak EURO 2024 maçı öncesinde yaptığı açıklamalar nedeniyle “olgunlaşmamış ve kınanacak davranışlarda bulunduğu” ithamıyla karşı karşıya kalıyor.

“Morata kim oluyor ki İspanya hakkında kötü konuşuyor? Sadece bir kere değil. Bunu Avrupa Kupası öncesinde ve sırasında çok kez yaptı. Bu kaptan İspanya’yı temsil etmiyor. Yaptığı açıklamalarla İspanya’yı utandırıyor ve sıkça tekrarlayarak İspanya’da kendisine kötü davranıldığını veya kişisel bir zulüm olduğunu inandırıcı kılıyor,” deniliyor.

29 yaşındaki Campello, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, makalenin “daha fazla nefret yaratacağını” ileri sürdü ve “Kurbanı oynamaktan ve daha fazla tartışma yaratmaktan nefret ediyorum ama bu bana normal gelmiyor, üzgünüm. Bu normal mi?” ifadelerini kullandı.

“Kalitesiz olarak gördüğüm tek şey gazetecilik. Bunca yıl bu meslek için emek harcadıktan sonra, İspanya’nın yarı finale çıkmasına bir gün kala böyle bir başlık atmak beni şaşırtıyor… Bir oyuncuyu cesaretlendirmek yerine kendinizi onu çökertmeye adamanız beni hayrete düşürüyor… Kimsenin kendisine inanmadığını düşünen biri, ülkesi için nasıl elinden gelenin en iyisini yapabilir? Bu başlıkla ne elde etmek istiyorsunuz? Bir insana karşı daha fazla nefret mi yaratmak?”

“Tebrikler. Herkes fikirlerini yazabilir ve herkes fikrini ifade etmede özgürdür; kimse herkesi memnun edemez. Ama bir şeyleri söylemenin yolları ve yöntemleri vardır. Özellikle bir gazeteden olduğunuzda ve gençleri etkilemek için çok fazla güce sahip olduğunuzda bu çok daha önemlidir. Bunu gerçekten istiyor muyuz?”

“Bu oyuncuların bu gereksiz saldırıları okuyan anne babaları, eşleri ve çocukları var. Gazetede çıkan bu haber basit bir örnek. Yaptığımız şey hakkında nasıl hissedeceğimizi konuşmadan önce düşünmeliyiz. Tekrarlıyorum: Herkes düşündüğünü söylemekte özgürdür, ancak saygısızlık etmeden bunu yapmalıdır. Bu tamamen bir zevk meselesi ama saygı görmek istiyorsak saygı göstermeliyiz.”

Campello, 2017’de Venedik’te Morata ile evlenerek üç oğul ve bir kız çocuğu sahibi oldu.

Bir başka paylaşımında Campello, futbolcuların ailelerinin de medya tarafından yapılan yorumları okuduğunu ve saygıyı hak ettiklerini kaydetti. “Bu oyuncuların bu gereksiz saldırıları okuyan anne babaları, eşleri ve çocukları var. Gazetede yer alan bu haber basit bir örnek,” diyen Campello, şöyle devam etti:

“Yaptığımız şey hakkında nasıl hissedeceğimizi konuşmadan önce düşünmeliyiz. Tekrar ediyorum: Herkes düşündüğünü söylemekte özgürdür, ancak saygısızlık etmeden bunu yapmalıdır. Bu tamamen bir zevk meselesi ama saygı görmek istiyorsak saygı göstermeliyiz.”

Morata’nın El Mundo’ya verdiği röportaj, “saçma” eleştirilere yanıt vererek ülkesinde büyük bir karmaşaya yol açtı. “Bu İspanya’daki son turnuvam olabilir,” diyen Morata, Real Madrid, Juventus ve Chelsea formaları giydikten sonra Atletico’ya katıldı.

Fenerbahçe’nin de transfer hedefleri arasında bulunan Morata, 2019’da kiralık olarak geldiği İspanyol taraftarlarla gergin bir ilişki yaşadı. İspanya’nın EURO 2020 kampanyasında ıslıklandı ve Madrid’deki Bernabeu Stadı’nda Brezilya’ya karşı oynanan hazırlık maçında özellikle alay konusu oldu.

“İspanya’da mutlu olmak benim için zor. Şüphesiz İspanya dışında daha mutluyum. Bunu çok kez söyledim. Her şeyden önce insanlar bana saygı duyuyor. İspanya’da hiçbir şeye ya da hiç kimseye saygı yok,” sözleriyle o dönem yaşadıklarını açıklayan Morata, “Geçen gün insanlar sarı kart gördüğüm için ağladığımı söylediler. Bu ne saçmalık! Ben ağlıyordum çünkü ülkem, benim kaptanlığımda yarı finale çıkmıştı. Bu yüzden ağlayan birini asla eleştiremem. Ama ben EURO’yu kazanmak için elimi kesmişken eleştiriliyorum,” ifadelerini kullandı.

31 yaşındaki oyuncu, Almanya karşısında alınan 2-1’lik galibiyet sırasında kendisine yanlışlıkla sarı kart gösterildiği yönündeki haberlerin ardından Fransa karşısında forma giyebilecek.

“Geçen gün insanlar sarı kart gördüğüm için ağladığımı söylediler. Bu saçmalık! Ben ağlıyordum çünkü ülkem, benim kaptanlığımda yarı finale çıkmıştı. Bu yüzden ağlayan birini asla eleştiremem. Ama ben EURO’yu kazanmak için elimden gelen her şeyi yaparken eleştiriliyorum,” diyen Morata, şöyle devam etti:

“Milli takımla son maçlarım olabilecek bu turnuvanın tadını çıkarmaya çalışıyorum ve gelecekte ne olacaksa olacak. Belki bir gün beni özlerler bile. Her geçen gün ayrılma anı yaklaşıyor, bu yüzden bundan keyif alıyorum. Bu yüzden iyi ya da kötü ne olursa olsun ağlayacağım.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.