enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Ali Babacan: “Vergi tahsil etmek istiyorsanız imar rantlarına bakın”

Ali Babacan: “Vergi tahsil etmek istiyorsanız imar rantlarına bakın”
REKLAM ALANI
21.07.2024 17:27
3
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Ankara İl Kongresindeki Konuşması

Ekonomi Krizi

“Vergi toplamak istiyorsanız imar rantlarına bakın. Bakkalın yanında iki ay çıraklık yapan biri böyle büyük hatalar yapmaz. Sadece ekonomi politikasıyla bir ülkenin ekonomisi düzelmez. Hukuk olmadan, adalet olmadan ekonomi olmaz. Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımadığınız, uymadığınız ve saygı duymadığınız, her gün ülkede hukuk ihlali yaptığınız sürece bu ülkenin ekonomisi düzelmez, kimse yatırım yapmaz.”

İki Yurttaşın Elektrik Akımına Kapılarak Hayatını Kaybetmesi

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Ülkemizde ekonomi kötü. Vatandaşlarımız geçim sıkıntısı çekiyor ama kimse umursamıyor. Deprem tehlikesi her gün büyüyor. Uzmanlar uyarıyor ama kimse dinlemiyor. Yolda yürürken iki yurttaşımız elektrik akımına kapılıp hayatını kaybetti ama kimse özür dilemiyor, kimse istifa etmiyor. Herkes birbirini suçluyor. İktidarın da muhalefetin de yaklaşımı kutuplaşma üzerine kurulu.”

Özel Harekat Başkanı’nın MHP Lideri’ne El Öpmesi

“Her yerde ayrı klikler, örgütlenmeler ve çeteleşmeler var. Özel Harekat Başkanı’nın, Bahçeli’nin elini öptüğü bir fotoğraf gördük. Bu kabul edilemez bir şey. Devlet kurumunda bir yönetici, iktidar ortağının karşısında böyle eğilemez. Diğer polisler de el öpme sırasına dizilmiş. Mantıklı bir açıklaması yok. Bu ülke bu anlayış yüzünden çok çekti. Yargıdaki ve emniyetteki klikler yüzünden ülkemiz katillerin serbest kaldığı, güvensiz bir yer haline geldi. Bu el öpme sıralarının sonucu bu. Bu ülkeyi çalışkan gençler yönetecek, bu ülkeyi işini doğru yapan hukukçular, askerler ve polisler kuracak. Bu ülkede hiç kimseye boyun eğmeyenler yarınları inşa edecek.”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile freni olmayan bir dönem başladı. Kamuya 1 milyon 600 bin kişi mülakatla alındı. Bu kişiler Erdoğan’ı destekleyip desteklememelerine göre işe alındı. En düşük memur maaşı 39 bin 200 TL, asgari ücret 17 bin TL. Mülakatla alınan 1 milyon 200 bin kişi 1 Temmuz’da zam aldı. Ama sıra asgari ücretliye gelince ‘onların sırtında küfe yok’ diyorlar. Asgari ücreti devlet değil işveren ödüyor. Asgari ücreti alamayanlar var. Türkiye’de büyük bir zulüm var. Erdoğan enflasyonu patlattı ama asgari ücretliye hakkını vermedi.”

Hukuk ve Adalet

“Resmi Gazete’de kabul edilen vergi paketinde kalkınma deyince yine aklına taş, beton ve inşaat geliyor. Onun için inşaat yapılıyor ama en büyük konut krizini yaşıyoruz. Gençlerin ev sahibi olma hayalleri yok edildi. Vergi toplamak istiyorsanız imar rantlarına bakın. Sadece ekonomi politikasıyla bu ülkenin ekonomisi düzelmez. Hukuk olmadan, adalet olmadan ekonomi olmaz. Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımadığınız, uymadığınız ve saygı duymadığınız, her gün ülkede hukuk ihlali yaptığınız sürece bu ülkenin ekonomisi düzelmez.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.