enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Akıllı ulaşım sistemlerine yerli imza

Akıllı ulaşım sistemlerine yerli imza
REKLAM ALANI
22.08.2024 14:22
8
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Akıllı Ulaşım Sistemleri ile Güvenli, Konforlu ve Verimli Yollar

Akıllı Ulaşım Sistemlerinin Önemi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Akıllı Ulaşım Sistemlerinin ulaşımın daha güvenli, konforlu, enerji verimliliği sağlayan, ulaşım ağlarını etkin yöneten, bilgi ve haberleşme teknolojilerine dayanan sistemler bütünü olduğunu vurguladı.

Karayollarında Akıllı Ulaşım Sistemleri

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bakan Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Akıllı Ulaşım Sistemleri’ne yaptığı yatırımları aktardı. Bu sistemlerin, seyahat sürelerini azaltmayı, trafik güvenliğini artırmayı, mevcut yol kapasitelerini verimli kullanmayı ve enerji verimliliği sağlayarak ülke ekonomisine katkı sunmayı hedeflediğini belirtti.

Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemleri Projesi

Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü, TÜRKSAT ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi’nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilen “Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliştirilmesi Projesi”nin önemini vurguladı. Projenin özellikle yüksek teknoloji kullanan sistemlerin yazılımlarının yerli ve milli olmasının ülkenin menfaati açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Yapay Zeka ile Trafik Yönetimi

Bakan Uraloğlu, projenin kapsamına değinerek, Hasdal-İstanbul Havalimanı arasındaki 30 kilometrelik kesimde Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemleri (K-AUS) Test ve Uygulama Koridoru tesis edileceğini açıkladı. Sistemlerin elde ettiği verilerin araç içi ünitelere iletileceğini ve araç-araç, araç-altyapı haberleşmesinin sağlanacağını belirtti. Ayrıca, Antalya-Sandıklı hattında da “yeşil ışık optimum hız tavsiyesi servisi” uygulanacağını ifade etti.

Ulaştırma Alanında İşbirliği Örneği

Uraloğlu, projenin üç farklı kurumun işbirliğiyle hayata geçirildiğine dikkat çekerek, bu diyalog ve işbirliğinin ulaşım sistemlerinin gelişmesi için örnek teşkil etmesini diledi.

Yol Yapımında Akıllı Sistemlere Öncelik

Bakan Uraloğlu, yolların Ulaşımda Aklın Yolu adını verdikleri akıllı ulaşım sistemleriyle donatılmaya devam edileceğini vurguladı. Bu projelerin, Karayolları sektörüne ve ülkeye hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.