enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2385
EURO
37,0141
ALTIN
3.023,62
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Adıyamanlılar İstanbul’da deprem kayıplarını andı

Adıyamanlılar İstanbul’da deprem kayıplarını andı
22.10.2024 18:52
3
A+
A-

Muhabbet Akşamları İstanbul’da Yeniden Başladı

İstanbul’a yerleşen Adıyamanlıları bir araya getirmek ve memleket hasretlerini dindirmek için düzenlenen “Muhabbet Akşamları”, pandemi ve deprem nedeniyle uzun bir aradan sonra yeniden başladı. Kovid-19 ve 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından uzun süredir yapılamayan program, dün akşam Sultangazi’de düzenlendi.

Program Katılımcıları

Programa, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Adıyamanlılar Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Hasan Göksu ve çok sayıda Adıyamanlı katıldı.

Programın Amacı ve İçeriği

Programın amacı, “tanımak, tanışmak ve tanıştırmak” olarak belirtildi. Deprem sonrasında gerçekleşen ilk buluşmada, Gazze’deki soykırım nedeniyle müzik programı iptal edildi. Depremde hayatını kaybedenler ve şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu.

Sultangazi Belediyesi’nin Yardımları

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, deprem sonrası belediyenin arama kurtarma ekibini Adıyaman’a gönderdiklerini, sıcak yemek ve ekmek dağıtımını Haziran 2024’e kadar sürdürdüklerini, kurdukları konteyner kent ve yaşanan sorunlarla ilgili bilgi verdi.

Deprem Sonrası Adıyaman

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, deprem döneminde yapılan çalışmaları, İstanbul’dan Adıyaman’a gelen yardım kuruluşlarını, yaşanan sorunları ve çözüm yollarını anlattı. Yeni konutlar, yerinde dönüşüm ve Adıyaman meydan projesiyle Adıyaman’ın eskisinden daha güzel olacağını belirtti.

Deprem Dönemi Çalışmaları

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, deprem bölgesinde özellikle Adıyaman’ın yeniden inşası için hükümet tarafından yapılan çalışmaları aktardı.

Diğer Katılımcılar

Beşiktaş Yahya Efendi Cami müezzini Mahmut Tekin’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Hoca Mehmet Raif Ağa Cami İmam Hatibi Ömer Durgun’un yaptığı dua programda yer aldı. STK başkanları, iş insanları, avukatlar, doktorlar, akademisyenler, yazarlar ve gazeteciler olmak üzere yaklaşık 100 kişi katılım gösterdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.