enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Açılışını Başkan Erdoğan yaptı! Bitlis’e dev yatırım

Açılışını Başkan Erdoğan yaptı! Bitlis’e dev yatırım
REKLAM ALANI
26.08.2024 15:11
6
A+
A-

Kiler Holding’in Türkiye’nin En Büyük İplik Fabrikası Açıldı

Kiler Holding’in tekstil şirketine ait olan Kiler İplik Fabrikası, Türkiye’nin en büyük iplik üretim tesisi olarak açıldı. 200 bin metrekarelik arazi üzerine kurulu fabrika, 60 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösteriyor.

Yönetim Kurulu Başkan Vekili’nden Açıklamalar

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vahit Kiler, fabrika açılışında yaptığı konuşmada, “Her yatırımı ülkemizin ekonomisine ve bağımsızlığına hizmet olarak görüyoruz” dedi. Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasını bir sorumluluk olarak gördüklerini belirten Kiler, Bitlis’e katkı sağlayacak bu fabrikayla gurur duyduklarını ifade etti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İstihdama ve Kadınlara Katkı

Fabrikada 400 kişiye istihdam sağlanıyor ve kadın çalışan oranı yüzde 65. Kiler, bu sayede hem Bitlis’in istihdamına hem de ülkenin kadın istihdamına katkı sunduklarını belirtti.

Enerji Verimliliği ve Çevre Dostu

Kiler İplik Fabrikası’nda kullanılan makine ve ekipmanlar son teknoloji ve enerji verimliliğine uygun olarak tasarlandı. Fabrika, kendi enerjisini yenilenebilir kaynaklardan karşılıyor.

Bitlis’in Kalkınmasına Etki

Fabrikayla Bitlis bölgesinin gelir dağılımı ve ekonomik kalkınmasının olumlu etkilenmesi bekleniyor. Fabrikada kullanılan pamuk, Ege ve Çukurova’dan temin edilecek ve bu da pamuk çiftçilerine yıllık 48 milyon dolarlık katkı sağlayacak.

Hikmet Kiler Fen Lisesi Öğrencilerine Burs

Vahit Kiler konuşmasında, Hikmet Kiler Fen Lisesi’nden üniversiteye giren tüm öğrencilere burs verildiğini ve mezun olanların istedikleri takdirde grup şirketlerinde iş bulabileceklerini hatırlattı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.