enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

ABD’nin sır gibi sakladığı insansız su altı aracı ifşa oldu

ABD’nin sır gibi sakladığı insansız su altı aracı ifşa oldu
REKLAM ALANI
25.06.2024 13:42
3
A+
A-

ABD’nin Gizli Insansız Denizaltısı Manta Ray Görüntülendi

ABD Donanması’nın büyük gizlilikle yürüttüğü “Manta Ray” olarak adlandırılan insansız denizaltı projesinin ayrıntıları, Google Haritalar’da yayınlanan uydu görüntüleri ile ifşa oldu. California’daki Hueneme Deniz Üssü’nde görüntülenen araç, vatoz balığından esinlenerek tasarlanmış.

Manta Ray, otonom olarak hareket etme ve kendi kendine suyun altında düşük güç modunda ilerleme yeteneğine sahip. Ayrıca, verimli yakıt kullanımıyla öne çıkan araç, deniz tabanına uzun süre ek yakıta ihtiyaç duymadan inip bekleyebiliyor.

Program Müdürü Dr. Kyle Woerner, başarılı deneme sürecinin Manta Ray’in kullanıma hazır olduğunu gösterdiğini belirtti. Woerner, “Geminin farklı boyut ve türlerde çeşitli faydalı yük bölmeleriyle donatıldığını ve bu nedenle çok çeşitli deniz görevlerini yerine getirebileceğini” vurguladı.

Manta Ray’in modüler tasarımı, sökülerek standart nakliye konteynırlarında taşınmasını sağlıyor ve özel liman tesislerine olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Habere göre ABD Donanması, Manta Ray’i Güney Kaliforniya açıklarında üç aydan fazla bir süre boyunca test etti. Savunma analistleri, bu insansız araç teknolojisinin geliştirilmesinin, Rusya ve Çin denizaltı operasyonlarına karşı stratejik bir karşı koyma amacı taşıdığını vurguluyor.

Rusya’nın kendi su altı insansız araçlarını geliştirdiği ve geçen yıl bu türden yaklaşık otuz altı gemi satın almayı planladığı biliniyor.

ABD Donanması’nın Manta Ray projesi, su altı savaşında devrim niteliğinde bir gelişme olarak görülüyor. İnsansız denizaltı, geleneksel denizaltılara göre daha sessiz, daha çevik ve daha dayanıklı olmasıyla ön plana çıkıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.