enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

AB’den Türkiye’ye 5 yıl sonra ilk davet! Bakan Hakan Fidan 29 Ağustos’ta Gymnich’e katılacak

AB’den Türkiye’ye 5 yıl sonra ilk davet! Bakan Hakan Fidan 29 Ağustos’ta Gymnich’e katılacak
REKLAM ALANI
22.08.2024 12:59
4
A+
A-

Türkiye, Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısına Davet Edildi

Türkiye, 5 yıl sonra ilk kez Avrupa Birliği (AB) Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı’na (Gymnich) davet edildi. Toplantı, 29 Ağustos’ta Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenecek.

Davet, AB’nin “Diyalog Arayışı” Olarak Değerlendiriliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın toplantılara katılması bekleniyor. Sözcü Öncü Keçeli, davetin olumlu karşılandığını ve AB’nin “diyalog arayışı” olarak değerlendirdiğini belirtti. Bu adımın, ilişkileri çıkmaza sokan 2019 tarihli AB Dış İlişkiler Konseyi kararlarının yeniden değerlendirilmesine zemin hazırlaması umuluyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İşbirliği ve Diyalogun Sürekliliğine Vurgu

Keçeli, olumlu yaklaşımın Gymnich toplantılarıyla sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı. İlişkilerin ilerlemesi için AB ile her alanda işbirliği ve diyalogun sürekli ve sistemli bir temelde kurulması gerektiğini belirtti.

Somut Adımların Atılması Gerekliliği

Keçeli, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinin canlandırılması, vize serbestisi süreci ve Gümrük Birliği’nin güncellenmesine ilişkin müzakerelerin ivedilikle başlatılması gibi konularda somut adımların atılması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, yakın işbirliği gerektiren alanlarda yüksek düzeyli diyalogların işlevsel hale getirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Gymnich Toplantıları Hakkında

Gymnich toplantıları, AB Dışişleri Bakanlarının uluslararası konularda serbestçe görüş alışverişinde bulunmaları için sağlanan gayriresmi ortamlardır. Bu toplantılar, AB’nin dış politika stratejilerinin koordinasyonunda önemli bir rol oynayarak üye ülkeler arasında ortak görüş ve stratejilerin geliştirilmesine yardımcı olur.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.