enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

ABD Başkanı Biden’dan NATO’da peşe peşe gaflar: Zelenski’ye Putin dedi, Harris yerine Trump dedi

ABD Başkanı Biden’dan NATO’da peşe peşe gaflar: Zelenski’ye Putin dedi, Harris yerine Trump dedi
REKLAM ALANI
12.07.2024 05:01
0
A+
A-

ABD Başkanı Biden, NATO Zirvesi’nde Gaflara İmza Attı

ABD Başkanı Joe Biden, Washington’da düzenlenen NATO Zirvesi’nde peş peşe yeni gaflar yaptı. Biden, konuşmasının bir bölümünde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i sahneye davet etmek isterken, yanlışlıkla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ismini söyledi.

Biden, hatasını kısa süre sonra fark ederek “Başkan Putin mi? Başkan Zelenskiy. Putin’i yenmeye çok odaklanmışım” diyerek düzeltme yaptı.

Biden’ın gafları bununla da sınırlı kalmadı. Planlanan basın toplantısında, Başkan Yardımcısı Kamala Harris hakkında konuşurken “Eğer Donald Trump’ın iyi bir Başkan Yardımcısı olacağını düşünmeseydim, Başkan olabileceğini düşünmeseydim, onu seçmezdim” ifadesini kullandı.

Bu gaflar, Biden’ın zihinsel ve fiziksel sağlığıyla ilgili soruları yeniden gündeme getirdi. Biden, basın toplantısında bu konudaki sorulara “Bu işi en iyi şekilde yapabilecek kişiyim. Bu konuda kendime güveniyorum” şeklinde yanıt verdi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Avrupalı müttefiklerin kendisine “Trump’ı yenmek zorundasın” dediğini aktaran Biden, Ukrayna’nın başarılı olması ve NATO’nun güçlü kalması için kendisine ihtiyaç olduğuna işaret etti.

Biden, basın toplantısında ayrıca İsrail-Filistin çatışması, Rusya-Ukrayna savaşı ve ABD’nin dış politikası hakkında açıklamalarda bulundu.

Biden, İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili olarak, “ABD, Gazze’de ateşkes ve esirleri geri getirmek için aylardır çalışıyor. 6 hafta önce ortaya koyduğum detaylı plan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, G7, İsrail ve Hamas tarafından kabul edildi” dedi.

Biden, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin olarak ise “Rusya, Kiev’in 1 haftada düşeceğini öngördü. Sağlanan destek sayesinde Kiev bugün hala ayakta ve NATO da hiç olmadığı kadar daha güçlü. Putin’e boyun eğmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Biden son olarak ABD’nin dış politikasına değinerek, “Dünyada baş edemeyeceğim bir lider yok. Putin, davranışlarında değişlik göstermeye hazır olduğunu belirttiğinde onunla konuşabilirim” dedi.

NATO Zirvesi kapsamında gerçekleşen basın toplantısı yaklaşık 1 saat sürdü.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.