enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

SON DAKİKA INSTAGRAM AÇILDI MI? Bakan Uraloğlu’nun açıklaması sonrası Instagram erişim engeli kaldırıldı mı?

SON DAKİKA INSTAGRAM AÇILDI MI? Bakan Uraloğlu’nun açıklaması sonrası Instagram erişim engeli kaldırıldı mı?
REKLAM ALANI
11.08.2024 09:16
5
A+
A-

Instagram Açıldı mı?

2 Ağustos 2024 tarihinde erişime kapatılan Instagram, bugün (10 Ağustos 2024 Cumartesi) saat 21.30’dan itibaren tekrar erişime açıldı.

Bakan Uraloğlu’nun Açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu, Instagram erişim engelinin kaldırılması hakkında bir açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, Meta Platforms ile yapılan görüşmeler sonucunda aşağıdaki hususların kabul edildiğini belirtti:

YAZI ARASI REKLAM ALANI
  • Yasadışı içeriklerin hızlıca kaldırılması
  • Kullanıcı haklarının korunması
  • Terörle mücadele kapsamında örgüt hesaplarının kapatılması

Erişim Engeline Neden Olan Süreç

Instagram’ın bir süredir Filistin ve İsmail Haniye’ye ilişkin paylaşımları sansürlemesi, ifade özgürlüğüne sansür yorumlarına yol açmıştı. Ancak erişim engelinin nedeni, “katalog suçlar” olarak bilinen milli güvenliği tehdit eden içeriklerin kaldırılmamasıydı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu içeriklerin kaldırılması için Instagram’ı uyardıktan sonra erişim engeli kararı aldı.

Meta Platforms ile Yapılan Anlaşmanın Detayları

Meta Platforms ile yapılan görüşmeler sonucunda şirket, Türkiye hukuk sistemine uyacağını ve katalog suçlar kapsamındaki içerikleri kaldıracağını taahhüt etti. Ayrıca, kullanıcı hesaplarının herhangi bir uyarı yapılmaksızın kapatılmayacağını ve haksız yere kapatılan hesapların yeniden açılacağını belirtti.

Erişim Engelinin Kaldırılması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram’ın erişim engelinin kaldırılmasının, platformların Türkiye’deki yasalarına uyma gerekliliğini vurguladığını ifade etti. Bakan Sayan, “Temiz ve güvenli bir sosyal medya ortamı oluşturmak için gereken tüm adımları atacağız” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.