Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanlarına Mama Üretim Tesisi Açtı
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Mama Üretim Tesisi’ni hizmete açtı.
Açılışa, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çevhayko, Trahayko ve Necmi Aksu Sokak Hayvanları Derneği temsilcileri katıldı.
Başkan Genç, sokak hayvanlarının ciddi bir sorun olduğuna dikkat çekerek, “Vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit eden bu konuda, belediyeler olarak yeni bir anlayışla hareket ediyoruz. Bu canlara sahip çıkmak zorundayız” dedi.
Genç, “Sokaktan aldığımız hayvanları artık sadece barınaklara getirip bakımını yapmayacağız. Aşılayacağız, küpeleyeceğiz ve kısırlaştıracağız. Sonrasında sahiplendirme faaliyetlerine ağırlık vereceğiz. Artık sokakta başıboş hayvanlar olmayacak” şeklinde konuştu.
Yomra ve Çarşıbaşı’nda Barınak
Başkan Genç, Trabzon’da mevcut barınağın 450-500 köpek kapasiteli olduğunu, ancak Yomra ve Çarşıbaşı’nda iki yeni barınak planlandığını belirtti.
Hayvan Sahiplenenlere Destek
Genç, “Barınaktan sahiplenen hayvanseverlere, hayvanlarının aşısını, küpesini, tasmasını ve mamasını temin edeceğiz” dedi.
Mama Üretim Tesisi
Başkan Genç, “Bakım merkezimizde mama üretim tesisiyle köpek ve kedilerimize sağlıklı besin sağlıyoruz. Bu mamaları öncelikli olarak barınağımızdaki hayvanlara vereceğiz, ancak hayvanseverlere de dağıtacağız” şeklinde konuştu.
Çalışmaların Karşılığı
Genç, “Son beş yılda 3 bin 5 köpeği sahiplendirdik, 11 bin 880 köpeği kısırlaştırdık. Trabzon’da sokak hayvanı sorunu diğer büyükşehirler kadar belirgin değil. Bunun nedeni, derneklerle birlikte yaptığımız güzel çalışmalar. Yapılan çalışmalardan dolayı derneklere teşekkür ediyorum” dedi.
Sahipsiz Köpek Kalmasın
Başkan Genç, Trabzon halkına çağrıda bulunarak, “Köpeklerimizi sahiplenelim. Bu canlar bize emanet. Onların bakımı, aşılaması ve gıdası konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Günlük 200 Kg Mama
Genç, “Mama üretim tesisimiz, sıfır atık anlayışına uygun çalışıyor ve günlük 200 kilogram mama üretiyor. Bu miktar barınağımız için yeterli, ancak ihtiyaç halinde kapasitemizi artırabiliriz” dedi.