enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bakan Uraloğlu: Çukurova Uluslararası Havalimanı bölgesel kalkınmanın lokomotifi olacak

Bakan Uraloğlu: Çukurova Uluslararası Havalimanı bölgesel kalkınmanın lokomotifi olacak
REKLAM ALANI
10.08.2024 19:22
6
A+
A-

Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın Açılışında Türkiye Yüzyılı’na Dair Açıklamalar

Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılış töreninde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye Yüzyılı’na yaraşır projelerin birbiri ardına hayata geçirildiğini vurguladı.

Türkiye Havacılıkta Dünya Lideri

Bakan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vizyonu ve talimatlarıyla ulaşım alanında tamamlanan projeleri sıralayarak Türkiye’nin artık havacılıkta dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını belirtti. Temmuz ayı sonu itibarıyla hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısının 129 milyonu aştığını, yıl sonuna kadar 230 milyonun üstünde yolcuya hizmet vermeyi beklediklerini ifade etti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Türkiye, “dünyada ulaşmadığımız hiçbir nokta kalmayacak” hedefi doğrultusunda uçuş ağını genişletmeye devam ediyor. Dış hatlarda 50 ülkede 60 noktaya uçuş gerçekleştiren Türkiye, uçuş ağına 286 nokta ekleyerek 131 ülkede 346 noktaya ulaşıyor. 2053 hedefleri kapsamında yapım aşamasındaki Bayburt-Gümüşhane ve Yozgat havalimanları ile planlanan Karaman Havalimanı, aktif havalimanı sayısını 61’e yükseltecek.

İstanbul Havalimanı Avrupada Lider

Yeni havalimanları sayesinde uçak ve yolcu trafiğinde önemli artışlar yaşandığını dile getiren Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı’nın Avrupa’da yolcu rekorları kırmaya devam ettiğini vurguladı. 2022’de başlanan “eş zamanlı bağımsız üç paralel pist operasyonları” uygulamasıyla İstanbul Havalimanı, üç paralel piste aynı anda iniş ve kalkış imkanı sağlayacak. Bu uygulamanın 2025’te hayata geçmesiyle İstanbul Havalimanı’nın liderliğini pekiştireceği öngörülüyor.

Çukurova Uluslararası Havalimanı

9 milyon yolcu kapasiteli, 110 bin metrekare terminal alanı, 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğindeki pistiyle Çukurova Uluslararası Havalimanı, dünyadaki en geniş uçakların iniş ve kalkış yapabileceği bir yapıya kavuştu. Havalimanı, Mersin, Adana, Osmaniye ve Niğde’ye yakınlığıyla 5 milyondan fazla kişiye hizmet verecek, Türkiye’nin bölgeye ve Orta Doğu ülkelerine açılan önemli bir kapı olacak. Yatırım, yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayacak ve bölgenin sosyoekonomik gelişimine katkı yapacak.

Türkiye’nin Geleceği

Karaismailoğlu, ulaşım altyapısının geliştirilmesinin vatandaşların yaşam kalitesini yükselttiğine vurgu yaptı ve Türkiye Yüzyılı’nda daha birçok proje ve yatırıma imza atılacağına inandığını belirtti. Destekleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak projelerde birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.