enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İş-Pozitif Projesi ile 408 bin 139 kadın işe yerleştirildi

İş-Pozitif Projesi ile 408 bin 139 kadın işe yerleştirildi
REKLAM ALANI
10.08.2024 16:11
7
A+
A-

Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya: Türkiye Yüzyılı’nın Kadınları ve Yüzyılın Kadın İstihdamı İş-Pozitif Tanıtım Programı

Sivas’ta düzenlenen programda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İsrail’in Filistin’de insanlık suçu işlediğini vurguladı. Türkiye’nin İsrail’in cezalandırılması için çalışacağını ifade etti.

Yanık, Sivas’ın değerli bir şehir olduğunu, Muhsin Yazıcıoğlu, Aşık Veysel ve Nuri Demirağ gibi isimleri yetiştirdiğini söyledi.

Bakanlık olarak istihdamı önceliklendirdiklerini belirten Yanık, özellikle kadın ve genç istihdamının artırılması için çalıştıklarını vurguladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Kadın İstihdamı İstihdam Politikalarımızın Önemli Kısmını Oluşturuyor

Yanık, kayıtlı istihdamı artıracak ve nitelikli işgücü yetiştirecek projeler yürüttüklerini söyledi. Özellikle kadın istihdamının önemine değindi ve şunları belirtti:

“Kadın istihdamı, istihdam politikalarımızın önemli bir bölümünü teşkil ediyor. Kadın istihdamı, sosyal, ekonomik ve hukuki özgürlüklere kavuşma noktasında büyük mücadeleler vermiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da en çok önemsediği konuların başında geliyor. Çünkü hedeflediğimiz Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmenin yolu, kadın-erkek her bir insanımızın sosyal ve ekonomik kalkınma sürecinde imkanı ölçüsünde yer aldığı topyekun bir seferberlik şuurundan geçmektedir. Bu sebeple geçmişten günümüze binlerce yıldır olduğu gibi önümüzdeki yüzyılda da kadınların gücüne ve desteğine ihtiyacımız var.”

Tarihte kadınların fedakarlıkları sayesinde başarıların elde edildiğine dikkat çeken Yanık, nüfusun yarısını oluşturan kadınların gücü olmadan kalkınma hedeflerine ulaşılamayacağını vurguladı. Kadınların toplumsal hayata katılımını destekleyecek projeler geliştirdiklerini ifade etti.

İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi

Yanık, Şubat ayında Türkiye’nin emektar kadınları için İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi’ni başlattıklarını söyledi. Projenin tüm kadınlara duyurulması için il gezileri düzenlediklerini belirtti.

“İş Pozitif’i, genel manada baktığımız zaman ‘iş arayan ile işverenin çevrim içi olarak bir araya gelebileceği bir işbirliği sistemi’ olarak tanımlayabiliriz. Proje kapsamında, 10 bakanlığımızın proje ortağı olduğu, tüm kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları arasındaki istihdam eşleştirme süreçlerini kayıt altına alacak bir bilgi ve iletişim sistemi kurduk.”

Yanık, İş-Pozitif projesi ile bugüne kadar 408 bin 139 kadının işe yerleştirildiğini söyledi.

İşsizlik Oranı Geriledi

Çalışmalarının sonucunda kadın, genç ve genel istihdam verilerinde iyi noktalara ulaştıklarını ifade eden Yanık, şunları belirtti:

“Son işgücü verilerine göre, işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1,1 puan azalarak yüzde 8,4 seviyesinde gerçekleşti. İstihdam oranı bir önceki yıla göre 1,6 puan artarak yüzde 50 oldu. Kadınlarda işsizlik oranı yüzde 11 ile son 10 yılın en düşük verisi olarak gerçekleşmiştir. Kadınlarda işgücüne katılma oranı yüzde 37,1 ve istihdam oranı ise yüzde 33 ile tarihin en yüksek seviyesine ulaşmıştır.”

Kayıt Dışı İstihdamın Azaltılması Hedefi

Yanık, kayıt dışı istihdamın çalışma hayatındaki en büyük problemlerden biri olduğunu belirtti. İş-Pozitif projesi ile bu sorunun da çözülmesine yardımcı olunacağını söyledi.

“Böylece kadınların kayıtlı çalışma hayatına aktif olarak katılımlarının artırılması, hibe, teşvik, kredi ve muafiyetler aracılığıyla kadın girişimciliğinin yolunun açılması ve aynı zamanda işverenlerin de teşvik edilmesine önemli bir katkı sağlamış olacağız.”

Kadınlar Türkiye Yüzyılı’nda Öncü Rol Üstlenecek

Yanık, kadınların Türkiye Yüzyılı’nda kalkınmada öncü rol üstleneceğine inandığını belirtti. Kadınların sadece çalışan olarak değil, işveren olarak da ekonomiye katkı sağlamasının önemini vurguladı.

“Özellikle kadın kooperatifleri, çalışma hayatı içerisinde çok işlevsel ve çok verimli, katma değeri yüksek bir çalışma yöntemi olarak yer almaktadır. Aynı zamanda iş ve aile hayatı uyumunu kolaylaştırarak, bir taraftan ekonomik kalkınmamıza destek olurken diğer taraftan da sosyal kalkınmamıza da katkı sağlamaktadır.”

Kadın İstihdamına Destek Projeleri

Kadınların çalışma hayatına katılımını artırmak için projeler gerçekleştirdiklerini aktaran Yanık, son olarak Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’ni başlattıklarını söyledi. Kadın girişimciliğinin geliştirilmesi için tüm paydaşlarla işbirliği içinde çalıştıklarını belirtti.

“Türkiye Yüzyılı mücadelesini de yine kadınların katkısıyla vereceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını inşallah hep birlikte inşa edeceğiz. Yüzyılın kadın istihdamını gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz bu projeye, Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya; Türkiye Yüzyılının Kadınları ismini verdik. Çalışmanın, üretmenin, bereketin, bolluğun şehri Sivas, Türkiye Yüzyılı yolculuğumuzun öncü merkezlerinden biri olacaktır. Projemizin başta kadınlar olmak üzere çalışma hayatına, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.