enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9959
EURO
38,0437
ALTIN
2.829,16
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

ŞÜKÜR DUASI OKUNUŞU, En Güzel Hamd ve Allah’a Şükür Duası Okunuşu, Anlamı ve Türkçe Meali

ŞÜKÜR DUASI OKUNUŞU, En Güzel Hamd ve Allah’a Şükür Duası Okunuşu, Anlamı ve Türkçe Meali
REKLAM ALANI
08.08.2024 12:01
1
A+
A-

Şükür Duası ve Hadisler

Şükür Duası

Allah’a teşekkür etmek, her zaman ve her durumda övmektir. Elbette, Allah’ın nimetlerine karşı minnettarlığımızı ifade etmek için özel bir duamız var:

Arapça Okunuşu:

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Allâhümme innî es’elüke min hayri mâ seeleke minhü nebiyyüke Muhammedün sallallahu aleyhi ve sellem. Ve neûzü bike min şerri mesteâzeke minhü nebiyyüke Muhammedün sallallahu aleyhi ve sellem. Ve ente’l–müsteân, ve aleyke’l–belâğ, ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâh”

Türkçe Anlamı:

“Allahım! Peygamberin Muhammed’in (sav) istediği hayırları ben de isterim. Peygamberin Muhammed’in (sav) korunduğu şerlerden ben de korunmak isterim. Yardım ancak senden beklenir. İnsanı dünya ve ahirette muradına ulaştıracak sensin. Günahtan kaçacak güç, ibadet edecek kuvvet ancak Allah’ın yardımıyla kazanılabilir.”

Hadislerde Şükür

Hadisler de bize şükür hakkında değerli dersler sunar:

  • “Aza şükretmeyen çoğa da şükretmez.”
  • “Allah’a şükretmeyen insanlara teşekkür etmez, insanlara teşekkür etmeyen Allah’a şükretmez.”
  • “Belaya sabretmenin de nimete şükretmenin de mümine sevap kazandıracağı unutulmamalıdır.”
  • “Dikenli bir dalı yoldan kaldıran, susuzluktan kıvranan bir köpeğe su içirenlerin Allah tarafından ödüllendirileceği bilinmelidir.”
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.