enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İple sınır ölçme kavgasında silahlarını çektiler: 2 ölü

İple sınır ölçme kavgasında silahlarını çektiler: 2 ölü
REKLAM ALANI
27.06.2024 10:45
2
A+
A-

Diyarbakır’daki Köy Arazisi Anlaşmazlığı Ölümle Sonuçlandı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sonuçlandı. İddianamede, Çınar İlçesi’ne bağlı Aşağıkonak Köyü’nde meydana gelen olayda iki ailenin arazilerinin sınırını çizmeye çalıştığı sırada anlaşmazlığın ölümle sonuçlandığı belirtildi.

Taraflar, tarlada ellerinde iplerle sınırları belirlemeye çalışırken, olay yerine yakın tarlada çalışan Abdurrahman Aladağ da alana geldi. Ardından Faruk Aktağ da uzak bir noktada beklemeye başladı. Aniden tartışmalar alevlendi ve iplerle sınır çizme konusunda anlaşmazlık çıktı.

Feyat Aktaş silahını ateşledi ancak kimse yaralanmadı. Aynı aileden üç kişi daha silahlarını ateşledi ve Faruk Aktağ yere düştü. Ahmet Aktağ ise kendi tarafındakilere “Hepsi öldürün” diye bağırdı ve taraflar uzun namlulu silahlarla ateş etmeye başladı. Abdurrahman Aladağ’ın yere düşüp ölmesi üzerine Serdar Aladağ babasının üzerine kapandı ve yoğun ateş devam etti, beş kişi daha yaralandı.

Köy meydanındaki çatışmada taraflar uzun namlulu silahlarla birbirlerini vurmaya çalıştı. İki sanık kendi silahlarından çıkan boş kovanları toplayarak delilleri yok etmeye çalıştı. Otopsi raporuna göre kurbanlar uzak mesafeden gelen atışlarla kafatası, beyin ve iç organ hasarı sonucu hayatını kaybetti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İddianamede, tarafların anlaşmazlığı çözmek için iple ölçüm yaptıkları sırada söz dalaşına girdikleri, ancak önceden olayı tasarladıklarına dair bir kanıt bulunmadığı belirtildi. Tartışmanın aniden alevlenmesiyle silahlı çatışmaya dönüştüğü kaydedildi. Ancak bazı sanıkların silahlı olarak olay yerine gelmeleri, iştirak içinde olduklarını gösterdi.

Faruk Aktağ’ın vücudunda sadece bir mermi girişi olduğu, ancak ölümüne neden olan merminin hangi silahtan geldiği tespit edilemedi. Mahkeme olay yerinde keşif yaptıktan sonra 11 sanığın yargılanması Ağır Ceza Mahkemesinde başlayacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.