enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0803
EURO
38,0413
ALTIN
2.835,81
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C

CHP’li Foça Belediye Başkanı Fıçı’dan skandal hamle

CHP’li Foça Belediye Başkanı Fıçı’dan skandal hamle
REKLAM ALANI
05.08.2024 15:53
2
A+
A-

Foça’da Geleceğin Bilim İnsanlarının Yetiştiği Bilimler Köyü’ne Tehdit

CHP’li Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, ilçedeki binlerce kişinin banka hesaplarına tedbir koymasının ardından şimdi de gözünü Bilimler Köyü’ne çevirdi.

2019 yılında dönemin CHP’li Başkanı Fatih Gürbüz tarafından Bilimler Köyü’nün kurulması için 29 yıllığına tahsis edilen 70 bin metrekarelik araziyi geri almak isteyen Fıçı, belediye meclisine tahsisin iptali için önerge getirdi.

Bilim İnsanlarında Şok

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bu gelişme, Bilimler Köyü’nü kuran bilim insanlarında büyük şok yarattı. Köyün kuruluşunda, İzmir’in Selçuk İlçesi’ndeki Prof. Dr. Ali Nesin’in Matematik Köyü örnek alınmıştı. Belediye, bu amaçla Bilimler Vakfı’na Yeniköy Mahallesi’nde toplam 70 dönüm arazi tahsis etmişti.

Hayvan Barınağı Olacakmış

Kapatılacak Bilimler Köyü’nün yer aldığı arsaya belediye tarafından ‘hayvan barınağı’ yapılması planlanıyor. İlgili önergenin meclis komisyonlarında görüşülmesi sırasında üyelere bu yönde bilgi verildiği öğrenildi. Tartışma yaratan önergenin önümüzdeki meclis toplantısında karara bağlanması bekleniyor.

Büyük Umutlarla Kurulmuştu

Gençlerin eğitim aldığı Bilimler Köyü, 2017 yılında bir fikir olarak ortaya çıkmış ve 2022’den beri faaliyet gösteriyor. Köyün Akademik Kurulu’nda birçok ünlü bilim insanı yer alıyor. Köyün internet sitesinde Akademik Kurulu’nun yayınladığı mesajda, “Bilimler Köyü, insanların bilgiye erişiminin kolaylaştığı ama bunun aynı zamanda emek gerektiren toplumsal bir süreç olduğunu asla unutmamak için çok önemlidir. Etkinliklerimizin katılımcılarımızda kalıcı izler bıraktığını gördükçe bu fikre daha da bağlanıyoruz.” ifadeleri yer alıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.