enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0495
EURO
38,0803
ALTIN
2.835,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

SON DAKİKA! Borsa yeni güne nasıl başladı? (01.08.2024)

SON DAKİKA! Borsa yeni güne nasıl başladı? (01.08.2024)
REKLAM ALANI
01.08.2024 10:09
0
A+
A-

Başlık: Borsa İstanbul Açılışta Yükseldi

Giriş: Borsa İstanbul’un BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre %1,07 artarak 10.751,99 puana yükseldi. Bankacılık ve holding endeksleri de yükselişe geçti.

Geçmiş Performans: Dün, Borsa İstanbul’da düşüş eğilimi görülmüş ve BIST 100 endeksi %0,5 kayıpla günü tamamlamıştı.

Analist Görüşü: Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine yönelik olumlu sinyallerinin küresel hisse senedi piyasalarında risk iştahını artırdığını ve bunun da borsaların yükselişine katkı sağladığını belirtiyorlar.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Fed Açıklaması: Fed, politika faizini sabit tutsa da eylül ayında faiz indirimi olasılığını ima etti. Açıklamada enflasyonun düştüğü ancak hala yüksek olduğu ve Komite’nin %2’lik enflasyon hedefine doğru ilerleme kaydedildiği vurgulandı.

Fed Başkanı Powell’ın Görüşü: Fed Başkanı Powell, enflasyonun azalması ve iş gücü piyasasının güçlü kalması halinde eylül ayında faiz indiriminin gündemde olabileceğini belirtti. Ancak gelecek toplantılarda net bir karar alınmadığını ve Komite’nin genel görüşünün “politika faizini düşürmenin uygun olacağı noktaya yaklaşıldığı” yönünde olduğunu vurguladı.

Takip Edilecek Veriler: Bugün, dünya çapında imalat sanayi PMI verileri, İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı ve Avro Bölgesi işsizlik verileri takip edilecek.

Teknik Analiz: Analistler, teknik olarak BIST 100 endeksinde 10.800 ve 10.900 puan seviyelerinin direnç, 10.600 puanın ise destek olarak değerlendirildiğini belirtiyorlar.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.