enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

GENCO ERKAL KİMDİR? Genco Erkal neden vefat etti, hastalığı neydi?

GENCO ERKAL KİMDİR? Genco Erkal neden vefat etti, hastalığı neydi?
REKLAM ALANI
31.07.2024 13:07
4
A+
A-

Genco Erkal Hayatını Kaybetti

Türk tiyatrosunun usta ismi Genco Erkal, uzun süren kan kanseri mücadelesinin ardından hayatını kaybetti. 86 yaşındaki Erkal, Dostlar Tiyatrosu’nun yaptığı açıklama ile sevenlerini yasa boğdu.

Genco Erkal Kimdi?

Genco Erkal, 28 Mart 1938’de İstanbul’da doğdu. Robert Kolej ve İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. Tiyatroya olan ilgisi küçük yaşlarda başladı ve Genç Oyuncular topluluğunun kuruluşuna katıldı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Muhsin Ertuğrul’un teklifiyle profesyonel tiyatroya adım atan Erkal, Kenter Tiyatrosu ve Ankara Sanat Tiyatrosu gibi sahnelerde rol aldı. 1963’te “Aslan Asker Şvayk” oyunundaki Şvayk rolü ile dönemin tek tiyatro ödülü olan İlhan İskender Ödülü’nü kazandı.

1969 yılında Dostlar Tiyatrosu’nu kuran Erkal, ekip olarak birçok unutulmaz eseri sahneledi. “Rosenbergler Ölmemeliydi”, “Asiye Nasıl Kurtulur”, “Brecht Kabare” gibi oyunlar, Erkal’ın tiyatro yaşamındaki dönüm noktaları oldu.

Erkal ayrıca “Bir Delinin Hatıra Defteri” oyununu tiyatroya uyarladı ve Türkiye’de oynanan ilk tek kişilik oyun olarak onu sahneledi. Bu eser, Erkal ile özdeşleşti ve 1965, 1992 ve 2014’te farklı yorumlarla sahnelendi.

Dostlar Tiyatrosu’nun dağılmasının ardından da tiyatro çalışmalarına devam eden Erkal, 2009 yılında Howard Zinn’in “Marx in Soho” oyununu “Marx’ın Dönüşü” adıyla sahnelemişti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.