enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bakan Yumaklı müjdeyi verdi! Hayvancılıkta yeni destek sistemi

Bakan Yumaklı müjdeyi verdi! Hayvancılıkta yeni destek sistemi
REKLAM ALANI
29.07.2024 16:55
3
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ayaş’ta hayvancılık işletmesini ziyaret etti ve yeni hayvancılık desteklerini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ayaş’ta desteklenen bir hayvancılık işletmesini ziyaret ederek yeni hayvancılık desteklerinin detaylarını açıkladı.

Yumaklı, bu işletmenin yeni destek sisteminden faydalanacak işletmelerden biri olduğunu söyledi ve Resmi Gazete’de yayımlanan yeni desteklerin önemini vurguladı.

Bakan, hayvancılık yol haritasını anımsatarak, yeni destekleme programının önemli bir adım olduğunu belirtti. Desteklerin iki başlıkta toplanarak daha kapsamlı hale getirildiğini ifade etti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yumaklı, desteklerin büyük ve küçükbaş hayvancılık, arıcılık ve ipek böcekçiliği başlıklarında verileceğini ve çiğ süt, karkas et ve tiftik üretimi gibi ürün geliştirme alanlarını da kapsayacağını açıkladı.

Bakan, verimlilik kriterlerinin uygulanmasıyla üreticilerin daha fazla destek alacağını ve kaliteli üretimi teşvik etmeyi amaçladıklarını vurguladı.

İlk kez üç yıllık destek planı açıklandığını ve desteklerin hangi kriterlere göre verileceğinin belirlendiğini ifade etti. Hasta hayvanlarla mücadele ve verimli üretim konularının destek kapsamında önemli yer tuttuğunu belirtti.

Yumaklı, kadın ve genç üreticilere de ek destek sağlanacağını ve desteklerin bir önceki dönemle karşılaştırıldığında 4 katına kadar artabileceğini vurguladı.

Bakan, verimli üretim yapan işletmelerin ilave destekler alacağını ve genç ve kadın üreticilerin üç yıl boyunca destek planlaması yapabileceklerini söyledi.

Tarımsal üretim planlamasının önemine değinen Yumaklı, bitkisel üretim planlamasının yeni ziraat dönemiyle birlikte faaliyete geçeceğini belirtti.

Türkiye’nin tarımsal üretimde güçlü bir ülke olmak istediğini ifade eden Bakan, hem kendi ihtiyaçlarını karşılamak hem de etrafındaki ülkelere ihracat yapmak için verimli ve kaliteli üretime önem verdiklerini vurguladı.

Yumaklı, ziyaret ettiği işletmede yeni doğan bir buzağının küpeleme işlemini de bizzat gerçekleştirdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.