enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Başkan Durmaz: “Tasarruf Genelgesi yerel basını zorda bırakmıştır”

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajında, basın özgürlüğü, yerel basının zorlukları ve Gazze’de katledilen gazetecilere dikkat çekti.
Başkan Durmaz: “Tasarruf Genelgesi yerel basını zorda bırakmıştır”
REKLAM ALANI
24.07.2024 15:48
7
A+
A-
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı ve Batmanlı siyasetçi Muhammet Şerif Durmaz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Durmaz, basın üzerindeki sansürün kaldırılmasıyla her yıl 24 Temmuz’da kutlanan Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın medya çalışanları için önemli bir gün olduğunu vurguladı. “Gazetecilik, zorluklarla dolu bir meslek. Gazeteciler, hak kayıpları, basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalar ve adli-idari baskılar gibi çeşitli engellerle karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu durum, çalışma alanlarını oldukça zorlu hale getiriyor,” dedi. Durmaz, Tasarruf Genelgesi’nin yerel gazeteleri mali açıdan zor duruma soktuğunu belirtti. “Son çıkarılan Tasarruf Genelgesi, yerel basını ciddi şekilde etkilemiş ve zor durumda bırakmıştır. Genelge ile kamu kurum ve kuruluşlarının yerel gazetelere ilan vermesi ve abone olması yasaklanmıştır. Bu da mali sıkıntıya düşen yerel gazetelerin kapanmasına veya küçülmesine neden olmaktadır. Bu sorunlara çözüm bulmak, yetkililerin görevi ve sorumluluğundadır,” diye konuştu. Açıklamasının devamında Durmaz, “Bir siyasetçi olarak tüm gazetecilere yürüttükleri değerli çalışmalarında başarılar diliyor, toplumumuza sağladıkları önemli katkılardan dolayı teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı. Durmaz, mesajının sonunda Gazze’de katledilen gazetecilere de dikkat çekerek, “7 Ekim’den bu yana Gazze’de siyonist işgal rejimi tarafından katledilen 163 gazeteci kardeşimi saygıyla anıyor, Rabbimden rahmet ve merhamet diliyorum,” dedi.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.