enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bozcaada’ya jeotermal hançer

Bozcaada’ya jeotermal hançer
REKLAM ALANI
23.07.2024 13:10
3
A+
A-

Bozcaada’ya Jeotermal Santral Kurulmasına Karşı Çığlık: “Cennetimize Dokunmayın!”

Bozcaada’nın eşsiz üzüm bağları ve doğal güzellikleri, jeotermal santral (JES) projesiyle tehdit altında. Yarın Çanakkale İl Özel İdaresi’nde yapılacak ihaleyle, adanın yarısından fazlasını kaplayan 2.259 hektarlık alan, jeotermal kaynak arama sahasına dönüştürülmek üzere ilan ediliyor.

Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, JES’lerin üzüm bağlarını kurutacağını ve hava kirliliğine yol açacağını vurguladı. “İnsan sağlığına zararlı gazlar salınacak. Cennetimize dokunmayın” dedi.

Bir süre önce Aydın Germencik’te yapılan JES’in incir ve zeytin ağaçlarını yok ettiğine, Denizli, Manisa ve İzmir’deki JES’lerin de tarım arazilerinde tahribata yol açtığı belirtildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Göztepe, “Yerel yönetim olarak bize bilgi verilmedi. 3 bin kişilik nüfusumuz ve yaz aylarında gelen misafirlerimiz var. Bu cenneti mahvetmeye kimsenin hakkı yok” ifadelerini kullandı.

JES Santrali Nedir?

Jeotermal enerji, yer altındaki sıcak bölgelerden yüzeye çıkan iç ısıdır. Bu ısıyla elektrik üretilir. JES’ler fosil yakıtlara göre çevre dostu görünse de kuyular bitkileri yok eder, hayvanların yaşam alanlarını kısıtlar. Suyun çevreye verilmesi ekosistemi bozar ve su kaynaklarını azaltır. Atıklar çevreye zararlı kimyasallar üretir ve kirliliğe yol açar.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.