enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

‘Eğitim alanında geriye gidiş var!’

‘Eğitim alanında geriye gidiş var!’
REKLAM ALANI
22.07.2024 05:47
4
A+
A-

Dikili Kitap Günleri ve Atatürk’ün Prensipleri

Ege bölgesinde, Dikili’de düzenlenen Kitap Günleri, yazarlar ve okuyucuları buluştururken, ufukta umut mesajları da yükseliyor.

Atatürk’ün Not Defterlerinden Prensipler

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un belirttiğine göre, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş döneminde dahi yazdığı not defterlerindeki prensiplere uyulsaydı, Türkiye’nin bugün çok daha farklı bir konumda olacağı aşikar. Atatürk’ün “yeni binasının” temel kolonları şunlardı:

  • Eğitim
  • İktisat-Ekonomi
  • Sanat
  • İmar

Eğitimin Önemi

Atatürk, eğitimin en önemli vazife olduğuna inanıyor, gençlerin mezuniyet sonrası öğrendiklerini uygulamaya koymaları gerektiğini vurguluyordu. Başbuğ, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki “muhteşem eğitim kadrolarının” zamanla yerini yetersizliğe bıraktığını belirtiyor.

İktisat-Ekonomi

Başbuğ, Atatürk döneminde Türkiye’nin ekonomik kalkınma hızının yüksekliğine dikkat çekerek, günümüzdeki ekonomik sıkıntıların Atatürk’ün prensiplerine uyulmamasından kaynaklandığını ifade ediyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Dikili’de Yaşanan Değişim

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Dikili’nin CHP’deki değişimin başladığı bir ilçe olduğuna vurgu yapıyor. Emir, Dikili’den yükselen değişim ateceğinin ve CHP’nin iktidara gelmesinin ardından Kıbrıs davasına kararlılıkla devam edileceğini belirtiyor.

Dikili’nin Sorunları

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ise ilçenin en önemli sorunlarından biri olan denize akan kanalizasyonlara dikkat çekerek Büyükşehir Belediyesi’nin bu soruna kayıtsız kaldığını dile getiriyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.