enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Çocuklar dışarıda oynamak istemiyor

Çocuklar dışarıda oynamak istemiyor
REKLAM ALANI
21.07.2024 11:49
1
A+
A-

Araştırma, Birleşik Krallık’ta çocukların yarısından fazlasının bu yaz dışarıda oynamak yerine içeride ve ekran başında daha fazla zaman geçirmek istediğini ortaya koydu. Uzmanlar, bunun obezite, D vitamini eksikliği ve zihinsel sağlık sorunları gibi çeşitli çocukluk çağı sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Araştırmaya katılan ebeveynlerin dörtte üçünden fazlası, çocuklarının açık hava oyunlarından sonra daha mutlu göründüğünü fark ettiklerini belirtti. Ancak 10 ebeveynden 7’si, okul tatilleri sırasında olası hareketsizlik konusunda endişe duyduklarını ifade etti.

Ankete katılan 1.500 yetişkinin yaklaşık çeyreği, çocuklarının tatillerde günde bir saatten az açık havada zaman geçirdiğini itiraf etti.

NHS, yetişkinlere günde 30 dakika kalp atışlarını hızlandıracak egzersiz önerirken, çocukların optimal büyüme için genellikle daha fazlasına ihtiyaç duyduğunu belirtmektedir.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

NHS ayrıca çocukların sağlıklı kemikler ve güçlü bir bağışıklık sistemi için günde 30 dakika güneş ışığına maruz kalmalarının önemli olduğunu vurgulamaktadır.

Uzmanlar, çocukluk çağı obezitesi ve diyabetin artışıyla mücadele için açık hava etkinliklerinin gerekliliğini vurguluyor. Birleşik Krallık’ta 10 çocuktan yaklaşık biri beş yaşına geldiğinde obezite ile mücadele ediyor ve çocukların yüzde 12’si fazla kilolu olarak nitelendiriliyor.

Uzmanlar, düzenli egzersizin kas büyümesi, eklem esnekliği ve kemik sağlamlığının yanı sıra akciğer, kalp sağlığı ve zihinsel esenlik için de hayati önem taşıdığını belirtiyor. Çocuklar için açık hava aktivitelerinin vücutlarının hemen her sistemini olumlu yönde etkilediğini vurguluyorlar.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.