enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İstanbul’da hissedilen sıcaklık 45 derece… Denize koştular

İstanbul’da hissedilen sıcaklık 45 derece… Denize koştular
REKLAM ALANI
20.07.2024 17:14
1
A+
A-

İstanbul’un Bunaltıcı Sıcaklığı Deniz Kenarına Yönlendirdi

İstanbul’da artan nem oranı ile birlikte etkisini artıran sıcak hava, kent sakinlerine bunaltıcı bir gün yaşattı. Serinlemek isteyenler çareyi denize girmekte buldu.

Nemin Etkisiyle Hissedilen Sıcaklık 45 Derecenin Üzerinde

Meteorolojik verilere göre, hafta boyunca etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle 34-37 derece aralığında seyreden sıcaklık, nemin de artmasıyla özellikle öğle saatlerinde 45 derecenin üzerinde hissediliyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Sahilde Serinleyenler

Sıcak havaya rağmen Üsküdar sahiline gelenlerin bir kısmı serinlemek için denize girdi. İstanbul Boğazı’nın serin sularında ferahlayanlar, kayalıkların üzerinde güneşlenip eşsiz manzaranın da keyfini çıkardı.

Sahil boyunca yürüyüş yapanlar, güneşten korunmak için şapka veya şemsiyeler kullandı. Güneşten etkilenenler ise sahildeki gölgelik alanlarda vakit geçirdi.

Sakin Sahiler

Aşırı sıcak havanın etkisiyle Zeytinburnu ve Yenikapı sahilleri sakin kaldı. Hafta sonunu değerlendirmek isteyen İstanbullular, aileleriyle piknik yaparak ve denizde yüzerek serinledi.

Caddebostan’ın Dolu Olmayışı

Yüzmek için en çok tercih edilen Caddebostan’ın önceki haftalara göre sakin olması dikkat çekti. Sahildeki otoparkların boş kalması, vatandaşların sıcaktan bunalarak evde kaldığını gösterdi.

Gölgelikler ve Piknik Alanları

Bazı vatandaşlar, gölgelik alanlarda sandalye ve masalarını getirerek piknik yaptı. Serinlemek isteyenler, plajda denize girdi.

Kartal sahiline gelen vatandaşlar, hem denizde yüzerek hem de ağaç gölgelerinde oturarak serinlemeye çalıştı. Vatandaşların ferahlamak için soğuk içecekler tükettiği görüldü.

Yunuslar Sarayburnu’nda Görüldü

Büyükçekmece sahilinde de yoğunluk gözlendi. Denize girip serinleyen vatandaşlar, sahildeki şemsiyelerin altında güneşten korunmaya çalıştı. Bazıları da ağaçların altındaki gölgelik alanlara koydukları kamp sandalyelerinde oturarak vakit geçirdi.

Denize girmek isteyenlerin bir başka uğrak noktası olan Sarayburnu sahili, kalabalıktı. Kimi serin sularda yüzerken kimi de sahilde yürüyüşü tercih etti. Denizde beliren iki yunusu görüp şaşıran vatandaşlar, cep telefonu kamerasıyla kaydetmeyi ihmal etmedi.

Parklar ve Kafe Tercihi

Karaköy ve Beşiktaş sahillerine gelenlerin bir kısmı, sıcaktan etkilenmemek için parklardaki ağaçların gölgelerinde vakit geçirdi. Diğerleri ise kafe gibi kapalı işletmelerde bulunmayı tercih etti.

Sıcaklık ve Nemin Gece Artışı

Gece saatlerinde nemle birlikte sıcaklığın da arttığını belirten vatandaşlar, nefes almakta zorlandıklarını söyledi. Klimasız evlerde yaşamanın, geceyi daha da zorlaştırdığı ifade edildi.

“Çareyi Denizde Bulduk”

Caddebostan Sahili’ne ailesiyle gelen Halil Demirel, sıcaktan bunaldığı için serinlemek üzere denize girdiğini dile getirdi.

Salacak sahiline gelen Salih Bozdemir ise, İstanbul’un aşırı sıcak olduğunu ve arkadaşlarıyla serinlemek için Boğaz’da yüzmeye geldiklerini belirtti.

Kartal sahilinde denize giren Selim Küçük, İstanbul’un bunaltıcı sıcağında ailesiyle birlikte denize girme kararı aldıklarını söyledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.