enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

En Zor Tekerlemeler: Söylemesi En Zor Uzun, Kısa, Komik, Eğlenceli Tekerleme Örnekleri

En Zor Tekerlemeler: Söylemesi En Zor Uzun, Kısa, Komik, Eğlenceli Tekerleme Örnekleri
REKLAM ALANI
20.07.2024 14:55
5
A+
A-

Tekerleme Nedir?

Tekerlemeler, eşsesli kelimelerle kurulan, ağızda yuvarlanan sözcük oyunlarıdır. Masal, hikaye, bilmece ve halk tiyatrosu gibi edebi türlerde sıklıkla kullanılır. Ayrıca çocuk oyunlarında eş ve ebe seçimi için de tekerlemelere başvurulur.

Zor Tekerleme Örnekleri:

  1. Şu yoğurdu nane ile birlikte sarımsaklasak mı saklamasak? Nane ile sarımsaklamasak da mı saklamasak? Nanesiz sarımsaklasak da mı saklamasak?

    YAZI ARASI REKLAM ALANI
  2. Çatalca’da Çatalcalı, çatalsız Çatalcı’nın çarpık, çurpuk Çoruhlu’ya çarptı. Çatalca’da başı çıbanlı topal çoban, çatal yapıp çatal satar.

  3. İbibiklerin ibiklerini iyileştirmek için İstinyeli İbiş’in istif istiridyeleri mi, İskilipli İshak’ın işliğindeki ibrişimleri mi daha iyidir?

  4. Sizin dala konmuş, hallu, bellu, gabellu kabak başlı baykuş. Bizim dala konmuş, hallu, bellu, gabellu kabak başlı baykuşa, “Sen nasıl bir hallu, bellu, gabellu kabak başlı baykuşsun?” demiş.

  5. Kınıklı Kıyasettin, Kırımlı kılkuyruk kıtmiri, kıkır kıkır kıkırdatarak küfücü külhaniyle külüstür Kürşat’ı küngür üstüne devirdi.

Eğlenceli Tekerleme Örnekleri:

  1. Ertenekli, Örtenekli, Ergene’nin incisi, Esentepe’nin eğlencesi, Erdem’le geldiler bize.

  2. Ilık ılık Iğdır ırmağının kıyıları, ığrıp ağaçlarıyla kaplıdır.

  3. Götür küpü, dök küpü, getir küpü, dök küpü.

  4. Nankör nalbant, nalları nallamalı mı nallamamalı mı?

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.