enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Fatih Terim’den Arda Güler iddiası: ‘Bunu ilk dile getiren ben olayım’

Fatih Terim’den Arda Güler iddiası: ‘Bunu ilk dile getiren ben olayım’
REKLAM ALANI
22.06.2024 00:04
2
A+
A-

Teknik direktör Fatih Terim, Real Madrid’de forma giyen Arda Güler için dikkat çeken sözler sarf etti.

Terim, “Eğer kariyerini doğru şekilde yönlendirirse ve sağlığı elverişli olursa, bir gün Ballon d’Or adayları arasında bile tartışılabilir. Bu fikri ilk ortaya atan ben olmak istiyorum!” şeklinde konuştu. Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın eski teknik direktörlerinden Fatih Terim, Portekiz ile cumartesi günü oynayacakları maç öncesinde Lizbon medyasından O Jogo’ya konuştu.

‘Bir gün Ballon d’Or adayları arasında bile tartışabiliriz’

Habertürk’ün aktardığına göre Fatih Terim, “Türkiye’de tarih boyunca önemli oyuncular yer aldı. Arda Güler de bu önemli isimlerden biri, olağanüstü bir yetenek” ifadelerini kullanarak şu değerlendirmelerde bulundu:
“Her zaman gol atma potansiyeline sahip, topu istediği gibi kullanabilen bir oyuncu. Henüz 19 yaşında olmasına rağmen, topu ayağında tuttuğunda bile tecrübeli bir futbolcu gibi etkili olabiliyor. Gençlerbirliği ve Fenerbahçe’deki gelişim sürecinin ardından Real Madrid’e transfer oldu. İspanya’ya gittiğinde kendisiyle konuştum. Ona gurur duyduğumuzu, ona güvendiğimizi ve başarılar dilediğimizi ilettim. O her zaman sahada olmak istiyor, doğru planlama çok önemli. Şu anda Real Madrid’de Carlo Ancelotti ile çalışıyor ve bu süreç onun için doğru bir değerlendirme olacak. Son yıllarda Tchouaméni, Diaz, Valverde, Camavinga gibi oyuncular Real Madrid sisteminde yer almaya başladı. Ancak Arda Güler’in bu süreci hızlandıracağına inanıyorum. Gelecek sezonu, onu Kylian Mbappe ve Vinicius Jr ile birlikte düşünmek heyecan verici kılacak. Eğer kariyerini doğru yönlendirirse ve sağlığı elverişli olursa, belki bir gün Ballon d’Or adayları arasında yer alabiliriz. Bu fikri ilk ortaya atan ben olmak istiyorum!”

‘Cristiano tüm zamanların en iyi futbolcularından biri’

Fatih Terim, Cristiano Ronaldo’yu tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak nitelendirerek, “Birçok kez rakip olduk ve açıkçası bizi cezalandırdığı maçlar oldu. 2003’ten beri sahnedeki büyük performansını sürdüren ve 20 yılı aşkın süredir zirvede kalan Ronaldo, büyük oyuncuları diğer yetenekli oyunculardan ayıran önemli özelliklere sahip. Sürekli başarı, istikrar ve sonu gelmeyen bir hırs… Ronaldo’nun karakteri de onu neredeyse eşsiz kılıyor. Unutmayın, futbol büyük fedakarlık gerektiren bir meslektir. Dünyadaki birçok meslekten farklı olarak, geleceğinizi 10-12 yaşlarında belirlemeniz gerekiyor. Bu dönemde vazgeçebileceğiniz en küçük şey, tüm hayatınızı değiştirebilir. Bugün 39 yaşına giren Cristiano Ronaldo’nun kariyerindeki başarıları, olağanüstü gol sayıları ve kazandığı kupalarla birlikte, emek ve fedakarlıkla elde ettiği bu noktayı hak ediyor” dedi.
“Euro 2024, Cristiano Ronaldo için altıncı Avrupa Şampiyonası olacak. Bu söylemek kolay ama gerçekten ifade etmek gerekiyor. 20 yıl boyunca her zaman milli takım için hazır ve başarılı olmak önemli. Cristiano aynı zamanda birkaç nesli etkileyen önemli bir ikon haline geldi. Benim 10 yaşındaki torunum Yaman, ABD’de yaşıyor ve CR7’nin büyük bir hayranı. Hatta forma numarası da 7. Yaman’ın futbola başlamasının sebeplerinden biri büyük futbol kahramanı. Sanırım, benden sonra gelen! EURO 2024, birçok gençten bahsediyoruz ve bazıları Cristiano’nun ilk EURO’sunu oynadığı 2004 yılında dünyada bile yoktu. Birçok oyuncunun ‘Cristiano Ronaldo ile aynı sahada olmak beni heyecanlandırıyor’ dediğini duydum. Size hayran olan, tüm gözlerin üzerinizde olduğu meslektaşlarınızla rekabet etmek ve aynı hırs ve motivasyonla karşılık vermek kolay değil. Cristiano’nun kariyerinin bu noktaya gelmesinde başardığı önemli şeylerden biri de bu.”
41 yaşındaki Pepe’nin de hatırlanması gerektiğini vurgulayan Terim, şu açıklamayı yaptı:
“Cristiano Ronaldo en büyük yıldız. Ancak 41 yaşında olmasına rağmen hala pozisyonunun en iyi oyuncularından biri olan Pepe’yi de unutmamalıyız,” diyen Terim, şu açıklamalarda bulundu: “2002 yılında Marítimo’dayken Galatasaray’a transfer etmeye çalıştık. Antrenör ekibimden çok güvendiğim bir arkadaşım onu Portekiz’de izlemişti. Sonrasında Türkiye’de birbirimize rakip olduk. O, gerçekten saygıyı hak ediyor. Bernardo Silva’nın bir hayranı olduğumu belirtmeliyim. Daha önce ‘Eğer 100 milyon avroluk bir transfer hakkınız olsaydı hangi oyuncuyu takımınızda görmek isterdiniz?’ sorusuna Rafael Leao cevabını vermiştim. Ruben Dias, Bruno Fernandes… Bu isimleri tek tek saymak gerektiğine inanmıyorum. İşimiz kolay değil ama Türkiye her zaman zorlukları aşmaya hazırdır.”
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.