enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5452
EURO
36,0083
ALTIN
3.007,40
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

Memur-Sen’den kanun değişikliği talebi

Memur-Sen’den kanun değişikliği talebi
26.06.2024 00:32
A+
A-

Kamudaki Sendika Yapısının Yeniden Düzenlenmesi İçin Çağrı

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, kamu görevlilerinin haklarını korumak ve geliştirmek için 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nda kapsamlı değişikliklerin yapılması gerektiğini vurguladı. 23 yıldır uygulanan mevcut kanunun günümüzün ihtiyaçlarını karşılamadığına işaret eden Yalçın, sendikal mücadele ve araştırmaların bu gerçeği kanıtladığını belirtti.

Memur-Sen’in uluslararası normlar ve ülke örneklerini inceleyerek hazırladığı “Uluslararası Normlar Işığında Kamu Görevlileri Sendikacılığı ve Toplu Sözleşme Düzeni” rapor setini hatırlatan Yalçın, taleplerini şöyle sıraladı:

Sen sindical mücadelede olmazsa olmaz bir araç olan grev hakkı tanınmalıdır. Sendikal mücadelenin ve kazanım üretiminin temeli olan dayanışma aidatı getirilerek emeğin hakkı korunmalıdır. Yargı kararları ve örgütlenme özgürlüğü çerçevesinde sendika üyesi olamayacakların kapsamı daraltılmalıdır.

Toplu Sözleşme Kapsamının Genişletilmesi

Yalçın, toplu sözleşme görüşmelerinin kapsamının genişletilerek çalışma şartları, özlük hakları ve istihdam politikalarının masaya getirilmesi gerektiğini vurguladı. Toplu sözleşmenin makul bir zaman dilimi içinde gerçekleşmesi ve tarafların çabalarının adil bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Masada adil temsilin önemine dikkat çeken Yalçın, uzlaşmazlık sürecinde zaman çizelgesi, katılımcı sayısı, karar alma mekanizması ve üye dağılımının adil olması gerektiğini bildirdi. Kamu İşveren Heyeti ve Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti tarafından imzalanan hükümleri uygulamayan üçüncü şahıslarla ilgili düzenlemelerin yapılması gerektiğini önerdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.