enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0897
EURO
38,0880
ALTIN
2.841,12
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

‘Evimin içi görünüyor’ diyerek dava etmişti, yıkımına başlandı

‘Evimin içi görünüyor’ diyerek dava etmişti, yıkımına başlandı
REKLAM ALANI
18.07.2024 10:15
0
A+
A-

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 2012 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından D-100 Karayolu’nda Yeniyalı ve Barbaros mahallelerini birbirine bağlayan yaya üst geçidi yapıldı.

Üst geçidin Barbaros Mahallesi tarafındaki ayağının indiği noktanın yakınındaki Taşyürek Apartmanı’nda yaşayan Taşyürek ailesi, üst geçidi kullananların evlerinin içini gördüğünü belirterek 2014 yılında üst geçidin yıkılması için mahkemeye başvurdu.

Başvuruyu inceleyen Kocaeli İdare Mahkemesi, konuyu bilirkişiye danıştı. Bilirkişinin raporunda, üst geçitten geçildiğinde evin içinin göründüğü vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: “Üst geçit, bölgedeki üçüncü üst geçit. Yaya bağlantısı oluşturması amacıyla yapılmış ancak seçilen tür, kalite, malzeme ve ekipmanlar yetersiz. Teknik özellikleri bakımından eksik. Güneydeki konutlara yakınlığı ve trafik akımını olumsuz etkilemesi nedeniyle iniş ve çıkışları uygun hale getirilerek kullanımına devam edilmesi kamu yararına daha uygun olur. Bu mümkün değilse kullanımından vazgeçilmesi daha doğru olur.”

Mahkeme heyeti 2016 yılında, bilirkişi raporu ve dosyadaki ifadeleri birlikte değerlendirerek üst geçidin yıkılması yönünde karar aldı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

2023’TE YIKIM KARARI ALINDI

Karayolları Genel Müdürlüğü karara itiraz ederek dosyayı istinafa götürdü. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, uzlaşma amacıyla üst geçidin evin içini gören kısımlarının kapatılması yönünde aile ile anlaşma sağladı.

Üzeri metal iskelet ile kapatılarak Taşyürek ailesinin evinin içinin gözükmesi önlenen üst geçit ile ilgili hukuk süreci 2023 yılına kadar devam etti. Üst mahkeme, üst geçidin yıkılması yönünde itiraz yolu kapalı olmak üzere nihai kararını açıkladı.

Dosyanın karara bağlanmasının ardından, Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri üst geçidin yıkımına başladı. Önce üst kısımdaki metal iskeletin söküleceği üst geçit, daha sonra parçalanarak bulunduğu yerden kaldırılacak.

“BURADAN HER GÜN YÜZLERCE KİŞİ GEÇİYOR”

Yeniyalı Mahallesi Muhtarı Metin Kaplan, şu açıklamayı yaptı: “Üst geçidin yıkımıyla ilgili karar 2016 yılında alındı. Her gün Barbaros ve Yeniyalı mahallelerinden yüzlerce kişi geçiyor. Burası yıkıldıktan sonra hemen yenisinin yapılması gerekiyor. Üst geçidin ayağının yan tarafındaki binanın en üst katında oturan bir aile, evin içinin göründüğünü belirterek şikayetçi olmuştu. Mahkeme yıkım kararı verdi ancak dosya üst mahkemelere gitti. 2023 yılının Mart ayında kesin yıkım kararı verildi. Şimdi de yıkım başladı.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.