enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Yunanistan’dan Hakan Fidan’ın açıklamalarına jet yanıt geldi

Yunanistan’dan Hakan Fidan’ın açıklamalarına jet yanıt geldi
REKLAM ALANI
25.06.2024 11:02
2
A+
A-

Dışişleri Bakanı’nın Yunanistan Açıklamaları Atina’da Kriz Yarattı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın bir televizyon programında Yunanistan hakkında yaptığı açıklamalar Atina’da diplomatik bir çıkmaza neden oldu.

Fidan, 7 Ekim’de Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın saldırıları sonrasında Filistin’de sivilleri hedef alan İsrail’in saldırılarıyla ilgili konuşmasında Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni hedef aldı. Fidan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin İsrail’in saldırılarında bir üs olarak kullanılmaması gerektiğini savundu ve Yunanistan’ın Orta Doğu’daki çatışmalara dahil olmaması gerektiğini söyledi.

Fidan’ın bu açıklamaları, Atina’da tepkiyle karşılandı. Diplomatik kaynaklar, Yunanistan’a politikalarının dikte edilemeyeceğini ve ülkenin Orta Doğu’daki gelişmeler konusunda ilkeli bir duruş sergilediğini vurguladı. Kaynaklar ayrıca Yunanistan’ın Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile dayanışma içinde olduğunu ve Hizbullah’ın Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni tehdit etmesi karşısında AB ülkeleriyle birlikte hareket ettiğini belirtti.

Yunan diplomatik kaynakları, Fidan’ın sözlerine yanıt olarak Yunanistan’ın ulusal çıkarlarını nasıl koruyacağı konusunda talimat kabul etmeyeceğini ve Orta Doğu krizinde tüm taraflarla açık iletişim kanalları tuttuğunu ifade etti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Fidan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin İsrail’e yönelik operasyonlarda bir üs olarak kullanılmasının ne kendilerine ne de Yunanistan’a fayda sağlamayacağını vurgulamıştı. Yunanistan’ın ve Yunan adalarının Orta Doğu’ya yönelik operasyonlar için kullanılmasının, bölgedeki çatışmalara müdahale etmesi anlamına geleceğini ve bunun Yunanistan’ın aleyhine sonuçlar doğurabileceğini ileri sürmüştü.

Fidan’ın açıklamaları, Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimi daha da artırmasıyla birlikte iki ülke arasında diplomatik bir krize işaret ediyor. Bu krizin önümüzdeki günlerde nasıl seyredeceği merakla bekleniyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.