enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

YKS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır?

YKS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır?
REKLAM ALANI
17.07.2024 09:50
0
A+
A-

Üniversite sınavında puanlarını öğrenen adaylar, YKS tercih süreci için hazırlıklarına başladı. ÖSYM, YKS tercihleri için tarih açıklamasının yanı sıra tercih kılavuzu da yayınladı. YKS tercih kılavuzu sayesinde adaylar iki yıllık ve dört yıllık bölümlerin taban puanlarını, kontenjanlarını ve sıralamalarını görebilecek.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy’un konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

“Değerli adaylar, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih heyecanı başlıyor. Tercih işlemleri 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Tercihlerinizi yaparken uzman desteği almayı unutmayın. İlgi ve yeteneklerinizi dikkate alın, yayımlayacağımız kılavuzdan bölümlere ilişkin bilgileri dikkatlice okuyun. Yapacağınız tercihlerin gönlünüze ve hayrınıza olmasını dilerim.”

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Adaylar YKS tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle yapacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Adaylar, erişime açılacak olan 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na yayınlandığı andan itibaren ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşabilecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.