enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Savaşın içindeki Ukrayna AB üyeliği için ilk adımı atıyor

Savaşın içindeki Ukrayna AB üyeliği için ilk adımı atıyor
REKLAM ALANI
25.06.2024 08:00
3
A+
A-

Avrupa Birliği, Ukrayna ile Üyelik Müzakerelerini Başlatıyor

Avrupa Birliği, Ukrayna’ya siyasi destek sağlamak amacıyla bugün ülke ile üyelik müzakerelerini resmi olarak başlatıyor. Rusya’nın devam eden işgaline direnen Ukrayna için bu adım, ileriye doğru önemli bir jest olsa da birliğe katılımı yolunda zorlu bir süreç bekliyor.

Lüksemburg’da gerçekleşecek tören, sembolik bir olay olarak öne çıkıyor. Ukrayna’nın AB’ye katılabilmesi için öncelikle yasal düzenlemelerini zorlu müzakereler sonucunda AB standartlarına uygun hale getirmesi gerekiyor. AB, tüm Ukrayna yasalarının titizlikle incelenmesinin ardından müzakerelere başlayacak.

AB’nin, Ukrayna ve Moldova ile müzakerelerin başladığını açıklaması, her iki ülkeye de Rusya’nın etkisinden uzaklaştıklarına ve Batı ile bütünleşme yolunda ilerlediklerine dair net bir sinyal veriyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy’nin dış politika danışmanı Ihor Zhovkva, bu adımın Ukrayna halkına moral vereceğini belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Zhovkva, Reuters’a verdiği demeçte, “Bu, Ukrayna’nın hak ettiği tam üyeliğe giden yolda geri dönülmez bir adımdır” ifadelerine yer verdi.

Başbakan Yardımcısı Olga Stefanishyna, Belçika’nın dönem başkanlığını yürüttüğü AB adına Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ile birlikte AB’ye bağlılık sürecini temsil eden Katılım Konferansı’na liderlik edecek. Konferansın başlangıç saati TSİ 16.30 olarak belirlendi.

Ukrayna’nın AB’ye katılım sürecine destek, ülkenin ekonomik kalkınmasına ve Batı değerlerine entegrasyonuna önemli ölçüde katkı sağlayacak. Ayrıca Rusya’nın Ukrayna üzerindeki etkisinin azaltılmasına ve Avrupa güvenliğinin güçlendirilmesine yardımcı olacaktır.

Ancak Ukrayna’nın önündeki yol uzun ve zahmetli olacak. Ülkenin AB standartlarına uygun olarak yasalarını değiştirmesi, yolsuzlukla mücadele etmesi ve hukukun üstünlüğünü sağlaması gerekecek. Bu süreç, kapsamlı bir reform programı ve AB tarafından sağlanan sürekli destekle başarılabilir.

AB, Ukrayna’ya üyelik perspektifi sunarak, ülkenin geleceğiyle ilgili umutlarını teyit etmiştir. Ukrayna halkı, bu fırsatı değerlendirmek ve ülkeyi daha müreffeh, daha demokratik ve daha entegre bir Avrupa’nın parçası haline getirmek için kararlı bir şekilde çalışacaktır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.