enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

YÖKDİL başvurusu başladı, YÖKDİL/2 başvuru ücreti ne kadar?

YÖKDİL başvurusu başladı, YÖKDİL/2 başvuru ücreti ne kadar?
REKLAM ALANI
25.06.2024 07:47
6
A+
A-

Yabancı Dillerde Yükseköğrenim Başvuruları için YÖKDİL Sınavı Başvuru Süreci

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında ileri düzey yabancı dil becerilerini ölçen önemli bir sınavdır. YÖKDİL, bu alanlarda yükseköğretim kurumlarına başvuru yapmak isteyen adaylar için kritik bir gerekliliktir.

Başvuru Süreci

YÖKDİL başvuruları, 25 Haziran – 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr/Yetki/Giris?ReturnUrl=%2FYOKDIL%2F2024%2F2%2FBasvuruKayit adresinde ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Geç başvurular 10 Temmuz 2024 tarihine kadar kabul edilecektir.

Başvuru Ücreti

YAZI ARASI REKLAM ALANI

YÖKDİL başvuru ücreti 490 TL’dir ve adayların bankalara yatırması gerekmektedir.

Sınav Tarihi ve Alanları

YÖKDİL sınavı 11 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınav, İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında yapılacaktır.

Başvuru Merkezleri

Adaylar, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin internet adresi veya mobil uygulaması üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.

Sınav Sonuçları

YÖKDİL sınav sonuçları, sınavın yapılmasından yaklaşık 3-4 hafta sonra ÖSYM’nin internet sitesinde ilan edilecektir. Adaylar sonuçlarını ÖSYM’nin internet sitesinden veya mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile görüntüleyebilirler.

Başvuruda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Adaylar, başvuru sürecine başlamadan önce sınav takvimini dikkatlice incelemeli ve başvuru tarihlerini kaçırmamalıdır. Ayrıca, başvuru sırasında istenen tüm bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmaları gerekmektedir. Yeterli olmayan veya hatalı başvurular işleme alınmayacaktır.

YÖKDİL’in Önemi

YÖKDİL, yurt içi ve yurt dışı eğitim ve kariyer olanakları için önemli bir avantajdır. Adaylar, YÖKDİL’de yüksek puan alarak hem yurtiçi üniversitelerinin yüksek lisans ve doktora programlarına hem de yurtdışındaki eğitim kurumlarına başvuru yapabilirler. Ayrıca, birçok işveren yabancı dil becerilerini kanıtlamak için YÖKDİL skorlarını kabul etmektedir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.