enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Almanya’da yatırımcı güveni sert düştü

Almanya’da yatırımcı güveni sert düştü
REKLAM ALANI
16.07.2024 17:34
1
A+
A-

Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezinin (ZEW), kurumsal yatırımcı ve analistlerin gelecek 6 aya ilişkin beklentilerini ölçen ZEW Ekonomik Güven Endeksi’nin temmuz ayı sonuçları açıklandı. Endeks, temmuzda önceki aya göre 5,7 puan düşüş göstererek 47,5 seviyesinden 41,8 seviyesine indi.

Piyasa beklentisi, endeksin temmuzda 42,3 puana gerilemesi yönündeydi. Endeksteki düşüş, art arda 11 aylık artışın ardından gerçekleşti.

Almanya’da Mevcut Durum Endeksi de temmuzda önceki aya göre 4,9 puan artışla eksi 68,9 oldu.

ZEW Başkanı Prof. Dr. Achim Wambach, Almanya’ya yönelik ekonomik beklentilerin bir yıldır ilk kez düştüğünü vurguladı ve “Ekonomik görünüm kötüleşiyor.” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Wambach, mayıs ayındaki beklenenden daha keskin ihracat düşüşü, Fransa’daki siyasi belirsizlik ve ECB’nin gelecekteki para politikasının netlik kazanmamasının düşüşe katkıda bulunan faktörler olduğunu belirtti.

Alman ekonomisi, iki yıllık durgunluk döneminden sonra yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,2 gibi teknik bir büyüme gerçekleştirerek resesyondan kıl payı kaçınmıştı. İmalat sektöründeki devam eden zayıflık nedeniyle Alman ekonomisi kırılganlığını sürdürüyor.

Alman hükümeti, 2024 yılı için daha önce yüzde 0,2 olarak açıklanan resmi büyüme beklentisini, 24 Nisan’da “hafif konjonktürel iyileşme işaretleri” ile birlikte yüzde 0,3’e revize etmişti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.