enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Deprem oldu, Naci Görür uyardı: Hasarlı yapılardan uzak durun

Deprem oldu, Naci Görür uyardı: Hasarlı yapılardan uzak durun
REKLAM ALANI
25.06.2024 06:51
0
A+
A-

Manisa Depremi: AFAD ve Kandilli Rasathanesi Farklı Büyüklükler Açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı, 01.36’da merkez üssü Manisa’nın Soma ilçesi olan 4,8 büyüklüğünde bir deprem kaydetti. Depremin yerin 10,24 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi.

Kandilli Rasathanesi ise aynı depremin büyüklüğünü 5,0 olarak duyurdu. Deprem, birçok ilden hissedildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin Soma-Kırkağaç Fay Zonu’nun kuzeyinde, Büyükışıklar-Savaştepe arasında meydana geldiğini ifade etti. Görür, “Muhtemelen bu yörede yer alan ve Büyükışıklar’a doğru uzanan KD-GB uzanımlı kısa fayların devamında” dedi.

Deprem sonrası hasar tespit çalışmalarına başlandığı belirtilirken, yurttaşların hasarlı binalardan uzak durması çağrısında bulunuldu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Depremin bölgesel etkileri de merak konusu oldu. Deprem, çevre ilçe ve beldelerde de hissedildi. Bazı bölgelerde paniğe neden olan deprem, yurttaşların tedirginliğine yol açtı.

Depremin ardından, yetkililer tarafından deprem bölgesine sevk edilen ekipler, hasar tespit ve arama kurtarma çalışmalarına başladı. Depremin merkez üssü olan Soma’da ilk belirlemelere göre can kaybı veya yaralanma olmadığı öğrenildi.

Prof. Dr. Naci Görür, yurttaşları deprem konusunda bilinçlendirmek amacıyla önemli uyarılarda bulundu. Görür, “Depremler doğa olaylarıdır ve zaman zaman yaşanabilir. Önemli olan depremlere hazırlıklı olmaktır.” dedi.

Görür, deprem sırasında yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı:

  • Sakin kalın ve paniğe kapılmayın.
  • Masaların, karyolaların altına veya duvar köşelerine çömelin.
  • Pencerelerden ve camlı eşyalardan uzak durun.
  • Doğalgaz ve elektrik vanalarını kapatın.
  • Deprem geçtikten sonra hasarlı binalardan uzak durun.

Deprem sonrası, yetkililer vatandaşlara hasarlı binalardan uzak durmaları, çadır kentlere veya güvenli alanlara gitmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Deprem, yurttaşların deprem bilincini artırma ve afetlere hazırlıklı olma konusunda önemli bir hatırlatıcı oldu. Deprem ve afetlerle ilgili farkındalık yaratmak, toplumun güvende kalması için hayati önem taşıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.