enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İmamoğlu: Alevi yurttaşlarımız bu toprakların çimentosu

İmamoğlu: Alevi yurttaşlarımız bu toprakların çimentosu
REKLAM ALANI
15.07.2024 22:46
1
A+
A-

Ekrem İmamoğlu, Muharrem Orucunu Alevi Vatandaşlarla Büyükçekmece Cemevi’nde Kutladı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Muharrem orucunun 9. gününde Alevi vatandaşlarla Büyükçekmece Cemevi’nde bir araya geldi.

Ortak Matemin Duası

İmamoğlu’na Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, CHP Parti Meclisi Üyesi Baki Aydöner ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat eşlik etti. Muharrem orucu lokması, Dede Rıza Kılıç’ın okuduğu duayla dağıtıldı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İmamoğlu’nun Konuşması

Dua öncesi, İmamoğlu kısa bir konuşma yaptı. Büyükçekmece’nin kendisine yakın olduğunu ve burada tutulan oruçlara ortak olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Zalim Olma, Mazlum Ol

İmamoğlu, zulmün tarihte eksik olmadığını, ancak zulme karşı durmanın ve mazlumlara destek olmanın Türk topraklarının doğasında olduğunu vurguladı.

Mazlumlar Güçlü Olsun

“Mazlumlar her zaman güçlü olsun” diyen İmamoğlu, Cumhuriyetin herkese eşitlik sağladığını ve kimsesizlerin kimsesi olduğunu belirtti.

Devletin Dini Adalettir

İmamoğlu, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili de konuşarak “Devletin dini adalettir” ifadesinin önemine değindi. İnancın fırsatçılığa dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.

Alevi Yurttaşlar, Toprakların Çimentosu

İmamoğlu, Alevi yurttaşların bu toprakların çimentosu olduğunu ve Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana en ön saflarda mücadele ettiklerini söyledi.

Cemevlerine Hizmet

İmamoğlu, devletin tüm yurttaşlarına hizmet etmekle yükümlü olduğunu ve cemevlerine hizmet etmenin de bunun bir parçası olduğunu vurguladı.

Cemevi Başkanı’nın Teşekkürleri

Büyükçekmece Cemevi Başkanı Selahattin Abacı, İmamoğlu’na cemevlerine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti ve 2019 yılına kadar cemevlerinin yok sayıldığını belirtti. İmamoğlu’nun göreve gelmesiyle birlikte cemevlerinin faturalarının bedelsiz hale geldiğini ve ibadethane olarak imar planlarına eklendiğini ifade etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.