enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Gazze’de ateşkes olacak mı? Bakan Fidan, Suudi mevkidaşıyla açıklamalarda bulunuyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’de ateşkes anlaşmasını kabul ettirmek için İsrail’e baskı yapılması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi.
Gazze’de ateşkes olacak mı? Bakan Fidan, Suudi mevkidaşıyla açıklamalarda bulunuyor
REKLAM ALANI
14.07.2024 17:35 | Son Güncellenme: 21.07.2024 02:35
2
A+
A-
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’de ateşkes anlaşmasını kabul ettirmek için İsrail’e baskı yapılması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Hamas’ın bu şartları kabul etmiş olması, İsrail tarafından maalesef bir zayıflık ve teslimiyet olarak algılanıyor. Bu durumun daha da ileri götürülmesi için çaba gösteriliyor. Bu çok tehlikeli bir yaklaşımdır ve stratejik açıdan son derece risklidir.” Hakan Fidan, Türkiye’nin Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında konuştu. Gazze’deki ateşkesle ilgili bir soruya cevaben, Fidan, Türkiye’nin Gazze meselesini öncelikli olarak ele aldığını ve bölgedeki insanlık dramının sona erdirilmesinin önemine vurgu yaptı. Fidan, Suudi mevkidaşıyla bu konuyu değerlendirdiklerini belirterek şunları söyledi: “Özellikle son bir haftada Hamas’ın barışçıl tutumunu göz önünde bulundururken, İsrail’in sürekli oyun bozan rol oynaması çok açık bir şekilde ortaya koydu ki Netanyahu hükümetinin barışa yönelik samimi niyeti yok. Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu kararlılıkla barışa tam destek vermek için her türlü çabayı gösteriyoruz.” Hakan Fidan, taraflara ve müzakerelerde arabuluculuk yapan ülkelere yönelik desteklerinin devam ettiğini vurgulayarak, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Dışişleri Bakanlığı’nın sürekli olarak çalıştığını ve her türlü desteği sağladığını belirtti. Fidan, özellikle Hamas’ın son tekliflere olumlu yanıt vermesine rağmen İsrail’in bunu kabul etmemesi ve sürekli yeni bahaneler ortaya koymasının, müzakere eden tarafları zor durumda bıraktığını ve ateşkes sürecinde yeni bir çıkmaz yarattığını dile getirdi. Fidan, dünya kamuoyuna seslenerek şunları söyledi: “İsrail’e baskı yapılması gerekiyor. Hamas’ın bu şartları kabul etmesi, İsrail tarafından maalesef bir zayıflık ve teslimiyet olarak algılanıyor. Bu yaklaşımın daha ileri götürülmesi yolları aranıyor. Bu son derece tehlikeli bir stratejik hesaptır ve daha büyük bir kan, dram ve gözyaşı ortaya çıkarabilir; bütün bölgeyi daha büyük bir ateşe sürükleyebilir.” İsrail’in bir an önce ateşkes anlaşmasını kabul etmesi ve akan kanı durdurması gerektiğini vurgulayan Fidan, “Aksi takdirde daha önce yaptığımız uyarılar gibi bu durumda da haklı çıkmak istemiyoruz.” şeklinde konuştu. Dışişleri Bakanı Fidan, “Ancak sağduyu sahibi herkesin görebileceği bir gerçek var. Bu yolu izlerseniz daha fazla ölüm, daha fazla katliam ve daha fazla istikrarsızlık yaşanabilir. Bunun önüne geçmek istiyoruz.” dedi.  
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.