enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Rusya’dan Trump’a yönelik suikast girişimine yönelik açıklama: Hayatının tehlikede olduğu açıktı

Rusya’dan Trump’a yönelik suikast girişimine yönelik açıklama: Hayatının tehlikede olduğu açıktı
REKLAM ALANI
14.07.2024 15:47
0
A+
A-

Profesyonel ve Özgünleştirilmiş Haber Metni

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik saldırıyı Rusya’nın kınadığını belirtti. Peskov açıklamasında “Trump’ın hayatının tehlikede olduğu, onu gözlemleyen herkes için açıktı.” dedi. İşte detaylar…

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişimini Rusya’nın şiddetle kınadığını belirtti. Peskov, Cumhuriyetçi Parti’den başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Donald Trump’ın silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

ABD’nin siyasi sisteminde, siyasi mücadele sırasında ülke içinde şiddet örneklerinin sıklıkla görüldüğünü belirten Peskov, ABD başkanlarının defalarca yaralandığını, hatta öldürüldüğünü anımsattı.

Peskov, ABD’de mevcut yönetimin çalışma tarzının, başta dünya meseleleri olmak üzere tüm sorunları güçle çözme yönünde olduğunu savunarak, “Hiç kimse uzlaşma aramıyor. Dazu ekonomik baskı, yaptırımlar, siyasi baskı veya askeri güç dahil doğrudan güç kullanımı da var.” ifadelerini kullandı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Trump’a yönelik suikast girişimine işaret eden Peskov, şiddetin artık ülkenin içine taşındığını vurguladı.

ATMOSFER Kışkırttı

Başkan adayı Trump’ı ortadan kaldırma girişiminin mevcut yönetim tarafından organize edildiğini kesinlikle düşünmedikleri ve buna inanmadıklarını altını çizen Peskov, ancak halihazırdaki yönetimin siyasi mücadele sırasında yarattığı atmosferin ve aday Trump’ın etrafındaki atmosferin bunu kışkırttığını ifade etti.

Peskov, “Aday Trump’ı siyasi arenadan uzaklaştırmak için önce yasal araçları, mahkemeleri, savcıları kullanarak, siyasi olarak itibarsızlaştırmaya ve taviz vermeye yönelik sayısız girişimden sonra Trump’ın hayatının tehlikede olduğu, onu gözlemleyen herkes için açıktı.” diye konuştu.

Amerikan yönetiminin “isteyerek veya bilmeyerek çalışma yöntemlerini iç politikaya aktardığını” savunan Peskov, iç arenada da zorlayıcı karar verme tarzının ortaya çıktığını dile getirdi.

Sözcü Peskov, Trump’a yönelik suikast girişimiyle ilgili, “Rusya her zaman siyasi mücadele sırasında şiddetin her türlü tezahürünü kınadı ve biz de şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.” dedi.

TRUMP’A SUİKAST GİRİŞİMİ

Cumhuriyetçi Parti’den başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya’daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Sağ kulağından yaralanan Trump’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Saldırıda mitinge katılan 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. ABD Gizli Servisi, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş eden saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımladı. FBI incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.