enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

UEFA’dan EURO 2024 Altın Ayakkabı kuralı değişikliği

UEFA’dan EURO 2024 Altın Ayakkabı kuralı değişikliği
REKLAM ALANI
13.07.2024 20:28
0
A+
A-

UEFA’nın EURO 2024 Finali Öncesi Altın Ayakkabı Kural Değişikliği

UEFA, İspanya ve İngiltere arasında oynanacak EURO 2024 finalinden saatler önce, İngiltere’den Harry Kane’in EURO 2024 Altın Ayakkabı ödülünü kazanmasını sağlayacak bir kural değişikliğine gitti.

EURO 2024’ün son karşılaşması olan Berlin’deki maça yalnızca İspanya ve İngiltere değil, aynı zamanda turnuvanın en çok gol atan oyuncusu da damgasını vuracak.

Final öncesinde, İspanya’dan Dani Olmo, İngiltere’den Harry Kane, Almanya’dan Jamal Musiala, Hollanda’dan Cody Gakpo, Gürcistan’dan Georges Mikautadze ve Slovakya’dan Ivan Schranz üçer golle gol krallığı yarışında liderliği paylaşıyor. Final maçında Kane ve Olmo gol atamazsa, mevcut kurallara göre İspanyol oyuncu Olmo en çok gol atan isim olacaktı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ancak UEFA’nın yaptığı kural değişikliğiyle, asist istatistikleri artık Altın Ayakkabı ödülünün belirlenmesinde rol oynamayacak. Bu değişikliğin UEFA tarafından final öncesinde doğrulandığı bildirildi.

Yeni kurallara göre, Altın Ayakkabı yalnızca atılan gollerle belirlenecek. Eğer Kane ve Olmo Pazar akşamı gol atamazsa, turnuvanın Altın Ayakkabı ödülünü altı oyuncu paylaşacak.

Her ikisi de eşit sayıda gol atarsa, ödül iki oyuncu arasında paylaştırılacak. Ancak birisi gol atar ve diğeri atamazsa, daha fazla gol atan oyuncu ödülü tek başına kazanacak.

Gol Kralı Yarışı Geriliyor

Olmo, değişikliğe değinerek, “Evet, Kane ve ben eşit durumdayız, ancak diğer oyuncuların da şansı var. Örneğin Fabian Ruiz’in iki golü var, Alvaro Morata’nın ise bir golü var. Biri hat-trick yaparsa, o kazanır ve hepimiz onun için mutlu oluruz. Kimin gol attığı önemli değil, önemli olan takım başarısı” ifadelerini kullandı.

Musiala, üç golle turnuvanın en skorer oyuncularından biri olarak kalırsa, 1980’de üç gol atan Klaus Allofs’tan bu yana bu onura erişen ilk Alman futbolcu olacak.

Kane’in Altın Ayakkabı İddiası

Ödülü kazanması durumunda Kane, 2018 Dünya Kupası’ndan sonra ikinci büyük turnuvada da Altın Ayakkabı’nın sahibi olacak.

Tottenham Hotspur’un eski forveti, üç Premier Lig Altın Ayakkabı’nın yanı sıra Bundesliga ve UEFA Şampiyonlar Ligi gol krallıklarıyla da adını duyurdu.

Kane, son olarak Avrupa’nın en iyi beş liginde 45 maçta 44 gol atarak Avrupa Altın Ayakkabı ödülünü kazanarak kıtanın en iyi forvetlerinden biri olarak ününü pekiştirdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.